Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

Branche / Vakgebied
Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Amsterdam

Over Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

De juristen bij JBL&G hebben een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, dat is waarom we aan de – volgens ons – goede kant staan: de slachtofferkant.

Onze juristen zijn open minded: ze staan open voor feedback, zijn in staat tot zelfreflectie en bereid om te leren en te ontwikkelen. Ze denken out of the box. Het recht is geen vastomlijnd gegeven, maar leent zich voor meerdere interpretaties. Het vermogen tot analyseren, waarbij met een brede blik, vanuit verschillende standpunten, een tactisch en goed doordacht plan van aanpak wordt opgesteld, kenmerkt het creatieve brein van een goede letselschadejurist en daarmee van onze mensen.

Dit is hetgeen we zoeken in mensen, dit is wat we stimuleren en dit maakt dat we trots zijn op ons team: een gedreven, betrokken, deskundig en gemotiveerd team dat uitdagingen niet uit de weg gaat, maar die met een persoonlijke touch, tactisch doch daadkrachtig en met zelfvertrouwen tegemoet treedt.

Bedrijfscultuur

Informeel, transparant en hiërarchisch plat. Iedereen, van boekhouder tot management, staat open voor en draagt bij aan verbeteringen en nieuwe ideeën en is niet bang voor verandering. Verandering staat voor iets nieuws, voor groei, voor ontwikkeling, voor levendigheid en vitaliteit.

Met groei en ontwikkeling zijn we niet alleen bezig op cursusdagen, dat vind je ook terug in kleine dingen. Om groei, ontwikkeling en levendigheid te stimuleren, kunnen de juristen bijvoorbeeld een fles champagne winnen wanneer zij een zaak winnen die in eerste instantie moeilijk haalbaar wordt geacht. Zo wordt de tevredenheid van een cliënt niet alleen ervaren maar ook gevierd met bubbles.

Hecht team

JBL&G is een familiekantoor. Dat betekent dat we het, naast een goede band op de werkvloer, ook belangrijk vinden om elkaar daarbuiten beter leren te kennen. Bij de benefits las je al over onze wekelijkse VrijMiBo, uitjes met het hele team, en het jaarlijkse nachtje weg. Want je kunt de hele dag met iemand op de kamer zitten, je leert iemand toch van een andere kant kennen terwijl je bezweet rondrent met een lasergun in je hand, elkaar uitdaagt voor een potje tafelvoetbal, of met een biertje het aankomende weekend bespreekt.

Behalve al deze gezelligheid met je directe collega’s, vinden we het ook belangrijk dat de band met de directie nauw blijft en de lijntjes kort. Zodat jij altijd op de hoogte bent van onze visie en plannen, en wij altijd weten wat er bij jou speelt. Jouw goede ideeën, jouw enthousiasme en jouw waardering: dat is wat wij belangrijk vinden. Dus ook jouw zorgen en feedback hebben we nodig, zodat we weten wat er goed gaat en wat er beter kan.

In een groeiend bedrijf kan het lastiger worden om die band zo goed en direct te houden als die in het begin was, maar we doen er alles aan om die band te behouden. Onder meer door:

Werkbesprekingen: waarin we transparant zijn over de groei, cijfers en onze nieuwe plannen.

Personeelsvertegenwoordiging: de PVT adviseert ons op basis van input van de werknemers over belangrijke beslissingen.

Jaargesprekken: in ieder geval eenmaal per jaar staan we samen met jou stil bij je vorderingen, bij je wensen en je eventuele zorgen of knelpunten.

Date met de directeur: elke medewerker gaat een keer per jaar 1 op 1 iets doen met de directeur, zoals gezellig uit eten of drankjes doen, iets avontuurlijks als skydiven of paardrijden, of wat ontspannends zoals een rondje golf of naar de film. Niets is te gek, zelfs een tripje naar Parijs staat op de planning!

Sollicitatieprocedure – De klik

Van iedereen die we uiteindelijk uitnodigen voor een gesprek op ons kantoor, nemen we gemiddeld genomen 1 op de 10 juristen aan. Op papier is iedereen die we uitnodigen geschikt, daarna gaat het om de klik. Wie past bij ons, wie deelt onze ambitie, wie droomt met ons mee?

Onze sollicitatieprocedure is doelgericht en to the point. Geen urenlange gesprekken. We geloven niet in wekenlange procedures, maar werken in een kort tijdsbestek naar ons doel toe; het vinden van een jurist die op zijn eigen unieke manier een aanvulling is voor ons team, onze deskundigheid en de letselschadewereld in zijn algemeenheid.