Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Branche / Vakgebied
Staats- en bestuursrecht, Overig
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Den Haag, Zwolle, 's-Hertogenbosch

Over Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

De IND zet zich dagelijks in voor mensen die van over de hele wereld naar Nederland komen. Dat doen we met aandacht voor elke aanvraag. Van asielzoeker tot familie. Van kennismigrant tot student. En we zijn er voor mensen die graag Nederlander willen worden.

Jouw baan doet ertoe

Werken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is werken voor de wereld. Voor hen die om verschillende redenen naar Nederland komen: de vluchteling die in eigen land niet veilig is; de kennismigrant die zijn talent internationaal wil ontwikkelen en voor de moeder die graag bij haar dochter wil zijn.

Ieder jaar komen er tussen de 100.000 en 150.000 verblijfsaanvragen bij ons binnen. Daarnaast behandelen we verzoeken van mensen die al langere tijd in Nederland wonen en graag Nederlander willen worden. Ruim 5000 collega’s in allerlei functies zetten zich elke dag in voor al deze mensen. Van ICT’er tot beslismedewerker, van uitvoerend tot strategisch. Bij de IND heeft jouw werk impact. Op de levens van de mensen waarvoor je werkt én op jezelf. Verleg je grenzen en kom iets betekenen.

Jouw werkomgeving

Bij de IND beslissen we op basis van de wetten en regels die de regering maakt met de Eerste en Tweede Kamer. Daarnaast zijn er Europese en internationale verdragen waaraan wij ons moeten houden. We zijn dus afhankelijk van politiek beleid. Ook handhaving is belangrijk in ons werk. We letten op misbruik en fraude en zorgen ervoor dat mensen zich aan de voorwaarden van hun verblijfsvergunning houden. Ons doel? Bijdragen aan een fijne en veilige samenleving voor iedereen.

Werken bij de IND, betekent werken over grenzen heen. Dat doen we ook internationaal. We wisselen informatie, kennis en expertise uit met nationale en internationale partners. En we ondersteunen andere landen op het gebied van asiel en migratie.

Onze beslissingen hebben grote impact op het leven van mensen. Dat begrijpen we. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. We volgen de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat doen we betrouwbaar, rechtvaardig, professioneel en mensgericht. Daarbij verliezen we het persoonlijke verhaal achter elke aanvraag niet uit het oog.

Meer weten over werken bij de IND?

Bekijk onze website www.ind.nl voor meer informatie over onze werkterreinen, organisatie en loopbaanmogelijkheden. Onze actuele vacatures zijn te vinden op www.werkenvoornederland.nl.