De Rechtspraak

Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht, Strafrecht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag

Over De Rechtspraak

De Rechtspraak biedt vele mogelijkheden om als jurist te werken. Van junior juridisch medewerker tot senior rechter en binnen elk gerecht in Nederland. In totaal bieden 11 rechtbanken en 4 gerechtshoven uitdagendefuncties waarbinnen veel ruimte bestaat voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping van je kennis en vaardigheden.

Proeven van gerechten

Wil je eens ervaren hoe het werk van een rechter of gerechtssecretaris er echt aan toe gaat? Neem dan contact op met het gerecht van jouw keuze en woon een zitting bij in een van onze gerechtsgebouwen. Na een kijkje in de keuken waarbij je hebt mogen proeven van wat onze organisatie te bieden heeft, kun je inschatten of je binnen onze organisatie past. Elk gerecht is anders en kent een eigen cultuur.

SummerCourt

Voor derde en vierdejaars rechtenstudenten bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan SummerCourt (zie www.summercourt.nl). Samen met een selecte groep rechtenstudenten ga je een week met rechters en officieren van justitie de rechtbank in. Tijdens een dynamisch en interactief werkprogramma maak je kennis met de rechtspraak van Nederland.

Voor meer informatie over werken bij de Rechtspraak kun je kijken op www.rechtspraak.nl/werken-bij