CMS

Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht, Ondernemingsrecht, Mededingingsrecht, Fiscaal Recht, Notarieel Recht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Amsterdam, Brussel

Over CMS

Studeer je Nederlands, notarieel of fiscaal recht en ben je klaar om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen? Maak dan kennis met CMS! CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland behoort CMS tot één van de meest toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 170 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bedienen wij onze cliënten, waarbij wij onze diepgaande kennis van de Nederlandse markt, waarop wij al meer dan een eeuw actief zijn, combineren met ons wereldwijde netwerk en perspectief.

Toren, hoog. Ivoor, nee

Je vindt ons in één van de torens aan de Zuidas, maar een ivoren toren kun je dat niet noemen. Ondanks dat we een groot, internationaal kantoor zijn en mooie cliënten bedienen, blijven we een informeel kantoor zonder pretentie. Wij zijn nuchter, professioneel, toegankelijk, samenwerkingsgericht en gedreven door passie voor ons vak.

Changing the face of law

In een wereld waar alles continu in ontwikkeling is, kijken wij naar de toekomst. Deze toekomstgerichte visie is onderdeel van ons DNA. Wij anticiperen op mogelijke uitdagingen, versnellen waar nodig en ontwikkelen innovatieve en duurzame oplossingen voor onze cliënten. Wij moedigen medewerkers aan hun verantwoordelijkheden te nemen, hun mening te delen en hun talent te ontwikkelen. Wij zijn nuchter, toegankelijk en samenwerkingsgericht en gemotiveerd door passie voor ons vak.

Ga jij samen met ons de toekomst aan?

Werken bij CMS betekent meer dan alleen juridisch inhoudelijk op hoog niveau werken. Wij weten dat je verder moet kijken dan alleen jouw vakgebied. Het is van belang dat je je kunt en wilt verplaatsen in de wereld van jouw cliënt. Dit betekent dat we tijdens de sollicitatieprocedure niet alleen kijken naar jouw kennis, maar ook naar jouw persoonlijkheid, drijfveren en motivatie. Wat je kunt, is een randvoorwaarde, wie je bent is voor ons cruciaal!

Student-stage

Tijdens een student-stage krijg je een goed beeld van onze dagelijkse (inter)nationale praktijk waar je een onderdeel van wordt. Je werkt mee in lopende zaken en je neemt samen met de advocaten deel aan besprekingen met cliënten. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de lopende dossiers door verschillende stukken op te stellen waaronder brieven, processtukken en/of adviezen. Tijdens de stage werk je samen met advocaten en kun je deelnemen aan – interne – cursussen en sociale activiteiten. Een stage duurt in principe twee maanden, waarbij je fulltime werkzaam bent, en start altijd in de oneven maanden. De vergoeding bedraagt 750 euro per maand. Heb je geen recht meer op een studentenreisproduct, dan kun je in aanmerking komen voor een reiskostenvergoeding. Studenten die van ver komen, kunnen daarnaast in aanmerking komen voor een vergoeding van de huur van een woonruimte in Amsterdam. Uiteraard is een student-stage ook mogelijk indien je al bent afgestudeerd.

Wil jij meer informatie over wat CMS voor jou kan betekenen, ben je geïnteresseerd in het lopen van een student-stage of wil je solliciteren? Kijk dan op onze website of neem contact op met één van onze recruiters via recruitment@cms-dsb.com!