Bird & Bird

Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Ondernemingsrecht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Den Haag

Over Bird & Bird

Bird & Bird is een internationaal advocatenkantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten juridische dienstverlening op topniveau combineren met diepgaande kennis van high tech en (gereguleerde) sectoren zoals: Technology & Communications, Energy & Utilities, Life Sciences en Media. Deze duidelijke sectorfocus is kenmerkend voor de manier waarop Bird & Bird haar cliënten bijstaat.

Bird & Bird heeft 29 vestigingen in 21 landen in Europa, Midden-Oosten, Azië, USA en Australië. Het is een hecht netwerk van kantoren, waar onderling veel kennis wordt uitgewisseld en gedeeld. Wereldwijd werken er ruim 1300 juristen bij Bird & Bird.

Den Haag

Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag. Hier zijn ruim 80 juristen werkzaam. Onze cliënten zijn grote en middelgrote ondernemingen in met name Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bird & Bird is een full-service kantoor. Ons kantoor is ingedeeld in de volgende secties: TIME (Telecom Internet Media & Energie), IE, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Tax en Notariaat.

Bird Academy

Bij Bird & Bird kies je als advocaat-stagiair zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om gedurende je advocaat-stage een sectiewissel te maken. Je krijgt een allround opleiding en je specialiseert je in het vakgebied van jouw voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy. Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied.

Als advocaat werk je vervolgens binnen één of meerdere van de bovengenoemde sectoren waarin je je nader wilt verdiepen. Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal.

Cultuur

De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel, open en dynamisch ervaren. De deuren staan bij ons altijd open en we lopen vaak bij elkaar binnen voor advies of overleg. Dat wij vaak in teams werken waarbij expertise vanuit verschillende secties samen komt, maakt de samenwerking extra interessant.

Nader kennismaken

Wil jij een keer kennismaken met Bird & Bird? Meld je aan voor onze STEP In-housedag, solliciteer voor een student-stage van twee maanden of schrijf je in voor de Bird & Bird Coffee Break via onze website.

Solliciteren

Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master) en eventuele stage beoordeling naar recruitment@twobirds.com.

Bezoek ook ons juridische kennisportal op www.birdbuzz.nl. Met vragen kun je altijd terecht bij Quinci. Je kunt haar bereiken op via 070 353 8927 of per mail via quinci.buijs@twobirds.com. Neem daarnaast gerust een kijkje op de website: https://werkenbijbirdenbird.nl/sollicitatieformulier/