Werkstudent(e) - Ruimte en milieu

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een werkstudent die de sectie Ruimte en milieu wil versterken. Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van ons hechte team van circa 20 advocaten, dat zich dagelijks bezighoudt met tal van juridisch complexe en maatschappelijk actuele dossiers. Bijvoorbeeld op het gebied van binnenstedelijke ontwikkeling, grote infrastructurele projecten, natuurbescherming, milieu(handhaving), klimaat en energietransitie. Wij zetten onze tanden in dossiers zoals de capaciteitsvergroting van de Ring Utrecht en de aanleg van de A15 bij Arnhem, de Formule 1 op het Circuit Zandvoort, grote gebiedsontwikkelingen zoals het Hamerkwartier in Amsterdam, Feyenoord City in Rotterdam en de Binckhorst in Den Haag, het natuurbeheer in de Oostvaardersplassen en het stikstofdossier.

Als werkstudent help je ons met het uitzoeken van juridische vragen, het schrijven van blogs op onze kennispagina, jurisprudentieonderzoek en andere inhoudelijke werkzaamheden op het terrein van het ruimtelijk bestuursrecht. 

Wat bieden wij jou als werkstudent?

Je maakt deel uit van ons unieke werkveld en werkt mee aan onze inhoudelijke en veel gelezen blogs. Bij ons ontwikkel je een goed oog voor het ruimtelijke bestuursrecht in de praktijk, waar je in je studie weer van profiteert. Daarnaast is een werkstudentschap niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocatenkantoor.

Je werkt vanuit ons kantoor naast het Centraal Station in Den Haag. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris. Daarnaast organiseren wij regelmatig (sociale) activiteiten en ook op sportief vlak kun je je aansluiten bij verschillende initiatieven, zoals de wekelijkse bootcamp. Bovendien maak je deel uit van een grote groep werkstudenten binnen kantoor.

Diversiteit en inclusie staan hoog op de kantooragenda. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Pels Rijcken. Deze uitnodiging is dus ook uitdrukkelijk gericht aan kandidaten met een biculturele achtergrond.

Wat is jouw achtergrond?

De kandidaat die wij zoeken volgt vakken binnen het Omgevingsrecht en is minimaal zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Ook ben je toegewijd, nauwkeurig en houd je van een uitdaging.   

Is je interesse gewekt?

Je bent van harte welkom voor een nadere kennismaking. Aan de hand van een gesprek met advocaten van de sectie kun je nader bepalen of het echt wat voor je is. We beantwoorden graag al je vragen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Jet van Os (recruiter). Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Gebruik daarvoor onderstaande knop.

Een pre-employment screening is onderdeel van het sollicitatie- en selectieproces.

Sollicitatie