Werkstudent(e) - Civiel (proces)recht voor de sectie Strafrecht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een werkstudent met kennis van het civiele (proces)recht die de sectie Strafrecht wil versterken. Volg jij (binnenkort) een civielrechtelijke master en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent?

Wat ga je doen?

Het hechte team staat overheden bij, in het bijzonder het openbaar ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid, in de civielrechtelijke aspecten van de strafrechtspleging en alles wat daarmee samenhangt. Wij zijn een echte procesrechtsectie: we voeren kort gedingen over tal van onderwerpen, zoals (strafvorderlijk) beslag en ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel, de tenuitvoerlegging van straffen en maatregelen en bodemprocedures over  allerlei kwesties van overheidsaansprakelijkheid.

Als werkstudent ondersteun je onze advocaten met jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het bijhouden van het kennissysteem en de voorbereiding van procedures. Onze praktijk is zeer divers.

Wat bieden wij jou als werkstudent?

Als werkstudent krijg je de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk en werk je mee aan spraakmakende zaken. Bij ons ontwikkel je een goed oog voor het civiele (proces)recht (beslag en overheidsaansprakelijkheid) in de praktijk, waar je in je studie weer van profiteert. Daarnaast is een werkstudentschap niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocatenkantoor.

Je werkt vanuit ons kantoor naast het Centraal Station in Den Haag. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris. Daarnaast organiseren wij regelmatig (sociale) activiteiten en ook op sportief vlak kun je je aansluiten bij verschillende initiatieven, zoals de wekelijkse bootcamp. Bovendien maak je deel uit van een grote groep werkstudenten binnen kantoor.

Diversiteit en inclusie staan hoog op de kantooragenda. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Pels Rijcken. Deze uitnodiging is dus ook uitdrukkelijk gericht aan kandidaten met een biculturele achtergrond.

Wat is jouw achtergrond?

Je volgt (binnenkort) een civielrechtelijke master. Enige affiniteit met het Strafrecht is een pre, maar niet vereist. Je bent zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en bovendien beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Is je interesse gewekt?

Je bent van harte welkom voor een nadere kennismaking. Aan de hand van een gesprek met advocaten van de sectie kan je nader bepalen of het echt wat voor je is. We beantwoorden graag al je vragen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Jet van Os (recruiter). Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Gebruik daarvoor onderstaande knop.

Een pre-employment screening is onderdeel van het sollicitatie- en selectieproces.

Solliciteer