Juridisch medewerk(st)er/ advocaat-stagiair(e) - Banking & Finance

Bedrijf
Van Benthem & Keulen
Type
Vacature
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Kom werken bij een van Nederlands toonaangevende kantoren in advocatuur en notariaat. 

Ben jij die ambitieuze kandidaat die zijn/haar bachelor Rechtsgeleerdheid bijna of recentelijk heeft afgerond? Heb jij affiniteit met Banking & Finance en de financiële sector? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Het team en de functie 

Binnen het team Banking & Finance zijn zeven advocaten werkzaam voor (inter)nationale financiële instellingen en ondernemingen op het gebied van financiering & zekerheden, financieel toezicht en financial litigation. Tot onze cliënten behoren banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, financieel dienstverleners, afwikkelondernemingen, betaalinstellingen, leasemaatschappijen, (beurs)vennootschappen, private equity, pensioenfondsen, fintech-ondernemingen en crowdfunding. Daarnaast treden wij ook op voor kredietnemers en ondernemingen die (financieel) herstructureren. Het Banking & Finance team is opgenomen in The Legal 500 op het gebied van Banking & Finance: Financial Services Regulatory. 

Ons team Banking & Finance is ter ondersteuning op zoek naar een juridisch medewerker voor de periode van drie tot zes maanden. De kandidaat zal zich richten op het doen van jurisprudentieonderzoeken, het schrijven van notities, artikelen en blogs en het bijhouden van knowhow. 

Jij bent 

  • Proactief, servicegericht en gedreven  

  • Sterk analytisch onderlegd 

  • Goed in staat om onze cliënten op praktische en doeltreffende wijze bij te staan 

  • Een uitstekende teamspeler 

Jouw kennis en werkervaring 

  • (Bijna) in het bezit van je bachelor Rechtsgeleerdheid 

  • Affiniteit met het goederen- en verbintenissenrecht en de financiële toezichtwetgeving 

 Wij bieden 

  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in Banking & Finance  

  • Een inspirerende werkomgeving waarin veel aandacht is voor goede persoonlijke verhoudingen en samenwerking 

  • Meer dan mooi werk alleen! Wekelijks faciliteren wij de mogelijkheid om samen te sporten of zijn er andere activiteiten om elkaar ontmoeten 

  • Vanzelfsprekend een goed salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden 

Zo maken wij legal 

Onze medewerkers zijn gedreven, altijd in beweging en verbinden zich met elkaar, onze cliënten en met de maatschappij. Niet voor niets verkoos de MT1000 ons al twee keer tot beste juridisch dienstverlener (2019-2021) van Nederland. 

In ons vakgebied betekent stilstand achteruitgang. We bieden je daarom alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Vakinhoudelijk, maar ook qua soft skills. Tegelijkertijd is er meer dan werk. Onze successen vieren we daarom samen en we hechten veel waarde aan onze onderlinge verbinding. Zo blijven we individueel en als team in beweging om samen de beste resultaten te behalen. Want samen maken wij legal. 

Maak jij legal met ons? 

Spreekt deze functie jou aan? 

Stuur dan jouw sollicitatiebrief met cv, cijferlijsten en eventuele stagebeoordeling(en) naar werken@vbk.nl, ter attentie van Marga Fennema, HR-adviseur. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Frank Richel, partner Banking & Finance, +31 30 25 95 652. 

In het kader van jouw sollicitatie verwerken wij jouw persoonsgegevens als volgt: privacy statement