Werkstudent(e) - Litigation & Risk Management (Class Actions Team)

Bedrijf
Loyens & Loeff
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ben jij een enthousiaste student Nederlands recht aan het eind van je bachelor of het begin van je master en heb je interesse in een werkstudentschap bij het Class Actions team bij de praktijkgroep Litigation & Risk Management? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze class actions praktijk bestrijkt een breed scala aan onderwerpen waarover onze advocaten adviseren en procederen. Denk aan collectieve acties over (internationale) geschillen over commerciële contracten, corporate governance en financial litigation, waarbij vaak ook de nodige IPR-vragen (rechtsmacht, toepasselijk recht) spelen. Het team is bijvoorbeeld betrokken (geweest) bij de collectieve actie over de Libor-affaire, dieselzaken, Airbus en andere collectieve procedures die recent in het nieuws zijn geweest.

Dit ga je doen als werkstudent bij Litigation & Risk Management:

  • Als werkstudent binnen het Class Actions team ondersteun je de advocaten die zich specifiek richten op dat rechtsgebied bij lopende zaken.
  • Jouw werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van collectieve acties, het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het voorbereiden van publicaties, presentaties en cursussen.
  • Daarnaast houd je je bezig met jurisprudentieonderzoek en draag je bij aan het structureren en bijhouden van de knowhow, modellen en memoranda.
     

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij

  • hebt affiniteit met collectieve acties, internationaal privaatrecht en litigation (burgerlijk procesrecht)
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden én uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift
  • bent accuraat en in staat om complexe informatie op een juiste en begrijpelijke wijze samen te vatten
  • bent minimaal 6 maanden 2 of 3 dagen per week beschikbaar

Wat bieden wij jou?

Als werkstudent leer je onze dagelijkse praktijk goed kennen. Doordat je iedere week 2 à 3 dagen aanwezig bent, ben je echt onderdeel van ons team en ondersteun je de advocaten en andere medewerkers bij diverse werkzaamheden. Als werkstudent krijg je begeleiding van een persoonlijke mentor die jou op weg helpt en je wegwijs zal maken binnen ons team en ons kantoor. Behalve dat je op inhoudelijk vlak met ons kennismaakt, kun je als werkstudent ook deelnemen aan alle sociale activiteiten binnen Loyens & Loeff.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen als particulieren worden op juridisch gebied bediend. Wereldwijd werken er 1600 medewerkers waarvan ruim 1000 fiscalisten, advocaten en notarissen in 5 kantoren in de thuismarkt en in 6 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Onze organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Solliciteer op deze werkstudent vacature in Amsterdam/Rotterdam

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Vragen kun je stellen aan Noa Moerel (recruiter): +31 10 224 6270 of noa.moerel@loyensloeff.com

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een online assessment te doen. Alle informatie hierover ontvang je van Noa.