Advocaat-stagiair(e) Energierecht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ben je civielrechtelijk afgestudeerd en wil je je bezig houden met een breed scala aan uitdagende energievraagstukken? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste advocaat-stagiaire voor ons Energieteam. De energiesector beweegt zich óver de grenzen van traditionele rechtsgebieden, zoals het verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht en mededingingsrecht. Het energierecht ontwikkelt zich snel en is instrumenteel voor de ordening van de energiesector én zeker voor de energietransitie die in gang gezet is. Ons Energieteam adviseert over actuele vraagstukken in alle schakels van de energieketen. Het opstellen van energiecontracten, warmteprojecten, de handel in emissierechten, de aanleg van windmolenparken en procedures over markttoegang behoren tot de terugkerende onderwerpen. Tot zijn cliënten rekent het Energieteam energiebedrijven en -afnemers, ontwikkelaars en overheden.

De diversiteit aan onderwerpen maakt deze functie een uitdaging voor iedere startende advocaat!

Wat bieden wij jou als advocaat-stagiaire?

Wij vinden het belangrijk dat jij je continu kunt blijven ontwikkelen. Daarom draai je als advocaat-stagiaire vanaf de start van je loopbaan volledig mee in de praktijk. Je werkt bij ons kantoor naast het Centraal Station in Den Haag en je patroon zorgt met name voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Wij bieden de mogelijkheid om een deel van je werkweek vanuit huis te werken. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks samenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat.

Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma: de Verrijcking. Dit is een (persoonlijk) ontwikkelprogramma tijdens je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om te groeien, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.

Bovendien zijn er (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega’s beter kunt leren kennen. We organiseren regelmatig activiteiten en op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp.

Wat is jouw achtergrond?

Je bent (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd en hebt affiniteit met de energiesector/het energierecht. Ook heb je een brede juridische en maatschappelijke belangstelling en beheers je de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Samen met het Energieteam ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Hoe kun je reageren?

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Solliciteer dan direct via onderstaande knop. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Jet van Os (recruiter).
 

Een pre-employment screening is onderdeel van het sollicitatie- en selectieproces.