Student-stagiair(e)

Bedrijf
Kennedy Van der Laan
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Goed dat je er bent!

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om bij ons stage te lopen en het "Kennedy Van der Laan- gevoel" te ervaren! De stage is een ideale manier om de advocatuur en ons Amsterdamse kantoor écht te leren kennen. Je gaat er twee maanden lang helemaal in op. Benieuwd wat jij van ons mag verwachten gedurende onze student-stage en waar je dan precies voor gaat solliciteren? Lees dan snel verder.

First things first: solliciteren is weer mogelijk!

Het is vanaf nu weer mogelijk om te solliciteren voor een student-stage voor de periode oktober 2022 t/m maart 2023. Solliciteren is mogelijk tot zondag 25 september 23.59. Pas als de vacature gesloten is, zullen wij de stukken gaan bekijken en zullen we je berichten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Deze gesprekken vinden plaats in oktober en eventueel (begin) november.

De stage bij Kennedy Van der Laan

Gedurende je student-stage neem je een kijkje op twee verschillende secties. Na een maand op de ene werkplek, zul je dan ook een nieuwe werkplek krijgen en ook zien hoe het er in een ander team aan toe gaat. Uiteraard word je daarin goed begeleid en zullen we zoveel als mogelijk rekening houden met je voorkeur en interesses. Je pakt opdrachten op voor de sectie waar jij op dat moment zit, maar krijgt ook de mogelijkheid om mee te werken aan opdrachten voor andere advocaten binnen ons kantoor. Daardoor kom je met allerlei rechtsgebieden in aanraking. Meestal gaat het om het uitzoeken van een juridische vraag die voor een bepaald dossier moet worden beantwoord. Je schrijft daar dan een notitie over voor de betrokken advocaat. Je werk is dus van belang in een concrete zaak. Daarnaast werk je vanuit Kennedy's stu-sta DenkTank mee aan actuele problemen die spelen binnen kantoor, bij cliënten en/of bij goede doelen organisaties waar wij mee samen werken.

Je gaat ook mee naar (digitale) zittingen of besprekingen, naar interne cursussen en naar de wekelijkse (online) sectie- en jurisprudentiebesprekingen. En natuurlijk ben je welkom bij de wekelijkse (digitale) kantoorborrels op vrijdagmiddag en bij andere activiteiten van kantoor. Zo mogen student-stagiaires meedoen met de sportevenementen waaraan kantoor meedoet, mag jij helpen prijzen te pakken op de Advolympics en ben je welkom tijdens het jaarlijkse kantoorweekend en kerstfeest. De stage vindt in principe volledig op kantoor plaats, maar af en toe een dag thuiswerken is mogelijk.

Onze toekomstige student-stagiaire

  • Is een leergierige, dienstverlenende en gedreven student die er naar uit kijkt om voor twee maanden lang helemaal op te gaan in de advocatuur;
  • Zit in het laatste jaar van een rechten bachelor of master;
  • Is zichzelf, aardig en heeft een brede kijk op de wereld;
  • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Komt met doortastende en creatieve oplossingen;
  • Werkt goed in een omgeving met veel zelfstandigheid en neemt daarvoor een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel mee;
  • Staat te popelen om ons te laten zien waarom hij/zij een hele goede advocaat gaat worden;
  • Heeft zin in een gezellige stageperiode maar wil bovenal heel veel leren!

Diversiteit en inclusie

Daarnaast vinden we het belangrijk om te benoemen dat wij een werkomgeving willen bieden waarin iedereen gelijke kansen heeft, los van afkomst of achtergrond. Bij Kennedy Van der Laan is iedereen welkom. In dat kader moedigen we studenten van alle oriëntaties en achtergronden aan om te reageren op deze vacature.

Veel vrijheid onder enthousiaste begeleiding

Ateadvocaat Banking & FinanceMarjoleinadvocaat Arbeids- en Medezeggenschapsrecht, Minke, advocaat Privacy en Gereguleerde Markten en Thijs, onze corporate recruiter (en ex-advocaat), zijn je stagebegeleiders. Af en toe zul je met hen lunchen om je stage te bespreken en zul je een-op-een gesprekken hebben om je stage te evalueren. Natuurlijk kun je bij hen verder op elk moment van je stage terecht. Bij je opdrachten krijg je begeleiding van de advocaat die je de opdracht heeft gegeven.

En dan is er natuurlijk nog je sectiebuddy, jouw steun en toeverlaat die jou met allerlei praktische zaken kan helpen. Omdat onze advocaten binnen de sectie werken met flexplekken leer je tijdens je stage veel sectiegenoten kennen en krijg je een goed beeld van hun dagelijkse praktijk.

Getuigschrift en vergoeding

Op basis van het werk dat je hebt afgeleverd en de ervaringen van iedereen met wie je hebt samengewerkt, zullen AteMarjolein en Minke je aan het eind van je stage je een beoordeling geven. Daarnaast zal je halverwege de stage, voor de sectiewissel, een tussentijds evaluatie gesprek hebben met Thijs. De stagevergoeding bedraagt € 650 bruto per maand (op basis van een 40-urige werkweek).

Ga jij dit avontuur aan?

Ben jij enthousiast geworden om gedurende twee maanden onderdeel van onze "familie" te worden? Solliciteer dan direct via deze link. Zoals eerder gezegd kan dit tot 25 september 23.59 a.s. Het is van belang dat je in je sollicitatie aangeeft voor welke secties je interesse hebt en voor welke periode je beschikbaar bent. Een overzicht van de mogelijke secties kun je vinden aan de rechterkant van deze pagina. Bij je sollicitatie ontvangen wij - naast jouw cv en motivatie - ook graag jouw cijferlijsten en eventuele eerdere stagebeoordelingen. Heb je voorafgaand aan je sollicitatie vragen? Dan horen wij dat graag. Neem gerust contact op met onze corporate recruiter, Thijs via thijs.hannema@kvdl.com.