Studentstage

Bedrijf
Van Veen Advocaten
Type
Stage
Locatie
Ede
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Van Veen Advocaten is een full service advocatenkantoor in Ede. Wij zijn met achttien advocaten en veel ondersteunend personeel, een belangrijke speler in de regio.

Tot onze cliënten behoren zowel grote (beursgenoteerde) ondernemingen, als kleinere ondernemingen en particulieren.

Wat ga je doen tijdens de studentstage?

Tijdens de stage draai je volledig mee binnen de praktijk en maak je kennis met verschillende rechtsgebieden. Je werkt samen met onze advocaten en gaat je onder andere bezighouden met:
- het voorbereiden van processtukken;
- het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek;
- het schrijven van juridische adviezen;
- het bespreken van een arrest tijdens het jurisprudentieoverleg;
- het geven van een presentatie over een in overleg gekozen onderwerp;
- het bijwonen van zittingen en besprekingen.

Natuurlijk ben je als student-stagiair(e) tijdens de stageperiode ook welkom bij onze vakgerichte en sociale activiteiten, zoals incompany cursussen en de
wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Wie ben jij?

Jij bent een derde - of vierdejaars WO rechtenstudent die initiatief toont. Met
verantwoordelijkheidsgevoel weet jij onze advocaten te helpen om een zaak tot een goed einde te brengen. Vol passie en bevlogenheid natuurlijk, want daar houden wij van. Tot slot is gevoel voor humor ook niet onbelangrijk.

Dit mag je van ons verwachten

Van Veen Advocaten is een toegankelijk kantoor met korte lijnen. Als
student-stagiaire mag je bij ons rekenen op een informele werksfeer. Je hebt wel een eigen werkkamer, maar mag de deur gerust openlaten. Onze advocaten zullen namelijk geregeld bij je naar binnen lopen. Of het nu is voor een uitdagende opdracht of voor een gezellig praatje. Je krijgt begeleiding van een advocaat-medewerker en aan het einde van de stageperiode krijg je een schriftelijke beoordeling. Je ontvangt een stagevergoeding en als je reiskosten moet maken, worden deze binnen de fiscale grenzen vergoed.

Echt iets voor jou?

Wij bieden het hele jaar door stageplekken aan. De eerste mogelijkheid om hier stage te lopen is per februari 2023. Heb je interesse? Wij zijn benieuwd naar jou en wij zien dan ook graag een sollicitatiebrief met CV en cijferlijst tegemoet. Die mag je sturen naar solliciteren@vanveen.com. Een (online) screening en/of referentiecheck kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Door te solliciteren op de vacature geef je hier automatisch toestemming voor. Als je sollicitatie niet tot een aanstelling binnen Van Veen Advocaten leidt, dan worden je gegevens in beginsel vier (4) weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd. Voor meer informatie kun je rondkijken op onze website en socialmediakanalen of lees de reviews van ManonJibraeelDonika en Eva (die hier nu ook werkzaam is). Natuurlijk mag je ook contact opnemen met onze kantoormanager, Otto Meijnen, door te bellen met (+31) 318 68 78 72.