Student-stagiair(e) of Werkstudent Privaatrecht met interesse in ruimtelijke opgaven

Bedrijf
AT Osborne
Type
Bijbaan
Locatie
Brussel,Baarn
Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Of het nu gaat om de realisatie van een centrum voor protonentherapie, het aanleggen van een metrolijn door stedelijk gebied of verduurzaming van industriële installaties, al deze projecten hebben te maken met juridische uitdagingen. Het slagen van dit soort projecten is niet alleen afhankelijk van de juiste kennis en toepassing van regels en procedures: het gaat ook om samenwerken, innovatief denken en praktisch vooruitkijken. Voor de juristen en advocaten van AT Osborne Legal Services is dit de dagelijkse praktijk.

Met het team van Legal Services leveren we alle soorten juridische dienstverlening ten behoeve van (middel)grote projecten. Vaak zijn dit projecten in de infrastructuur, het vastgoed en de zorg. Dit doen we vanuit ons kantoor in Baarn, maar ook als interim-jurist bij de organisatie van onze opdrachtgever. Onze mensen opereren daarmee op de grens van strategieontwikkeling, projectmanagement en hoogwaardige juridische bijstand. Een unieke propositie in Nederland. Samen met de andere 150 specialisten, managers en consultants van AT Osborne zijn we actief binnen vier disciplines: Infrastructuur, Gebiedsontwikkeling & Milieu, Huisvesting & Vastgoed, Legal Services en Bestuur & Organisatie. Hier kun je meer lezen over onze projecten, opdrachtgevers en werkwijze.

Ter versterking van ons team van juristen en advocaten zijn wij op zoek naar een student-stagiaire of werkstudent met interesse in ruimtelijke opgaven.

De functie

Als student-stagiaire of werkstudent wordt je onderdeel van het team van Legal Services. Je gaat aan de slag met diverse know how werkzaamheden. Zo doe je onderzoek naar jurisprudentie en literatuur, zoekt juridische vraagstukken uit en levert een bijdrage aan de vraagstukken van onze opdrachtgevers. Ook woon je, waar mogelijk, zittingen en besprekingen met cliënten bij. Daarnaast help je mee aan de ontwikkeling van innovatieve producten, zowel intern als extern. Je krijgt een mentor aangewezen en ondersteunt het hele team bij opdrachten.

Jouw profiel

De ideale kandidaat herkent zichzelf in de volgende kenmerken:

  • Je zit in de laatste fase van je studie WO/HBO (Nederlands) recht en behaalt goede studieresultaten;
  • Je bent leergierig en ambitieus;
  • Je hebt affiniteit met het privaatrecht, aanbestedingsrecht, bouwrecht en verbintenissenrecht/contractrecht;
  • Je hebt interesse in ruimtelijke opgaven;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden — zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

Een stage is de ideale manier om ons en ons werkterrein beter te leren kennen. Je gaat aan de slag in een innovatieve omgeving met inspirerende collega’s vanuit verschillende disciplines. Je doet in korte tijd veel ervaring opdoet met de werking van het recht in de praktijk en wordt uitgedaagd jezelf te ontwikkelen. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Uiteraard kun je ook deelnemen aan alle bureauactiviteiten, zoals borrels, lezingen en sportactiviteiten. Niet voor niets is AT Osborne onlangs onderscheiden als één van de Best Workplaces (Great Place to Work, 2017).

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Miriam van Dalen via telefoonnummer 035 – 543 43 43. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, stuur dan het volgende naar recruitment@atosborne.nl o.v.v. ‘Stage Legal Services’:

  • Je CV;
  • Je cijferlijst;
  • Een korte video waarin je toelicht wat jou motiveert, wat je uniek vindt aan jezelf en waarom je geschikt bent voor deze functie (maximaal 2 minuten)

Heb je bezwaar tegen het opnemen van een video? Neem dan contact met ons op.