Junior Fiscalist transactiepraktijk

Bedrijf
AKD
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam,Rotterdam
Branche / Vakgebied
Fiscaal Recht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

AKD is een full-service Benelux kantoor met ruim 475 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux.

 Voor ons fiscale team in Amsterdam (met mogelijkheid om gedeeltelijk in Rotterdam te werken) zijn wij op zoek naar een junior belastingadviseur (0-3 jaar ervaring) voor de internationale transactiepraktijk

Het werkterrein van de praktijkgroep Tax (bestaande uit ongeveer 25 fiscalisten) bestrijkt vrijwel alle belastingsoorten, met de nadruk op directe belasting en de diverse daarmee samenhangende internationale fiscale regelingen. Een groot deel van onze cliënten is onderdeel van een internationaal operationeel concern met veelal  grensoverschrijdende werkzaamheden. Daarnaast adviseren wij ook diverse Nederlandse familiebedrijven en hun aandeelhouders.

Als fiscalist in de transactiepraktijk ga jij: 

  • Je bezighouden met de fiscaalrechtelijke aspecten die zijn verbonden aan de afwisselende (inter)nationale transactiepraktijk van AKD. Fusies & overnames en herstructureringen en de daarbij behorende inhoudelijk uitdagende werkzaamheden, behoren onder andere tot het werkgebied.. Dit doe je samen met senior fiscalisten en partners.
  • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het meedenken over structureringsvragen (aan- en verkoopstructuren), het voeren van onderhandelingen en het opstellen van transactiedocumentatie. Bij al je werkzaamheden houd je het belang van je cliënt in de gaten en zoek je naar oplossingen zodat de deal door kan gaan.
  • Je werkt veel samen binnen het fiscale team en met de advocaten en (kandidaat-)notarissen van de praktijkgroepen Corporate en Banking van de verschillende vestigingen binnen AKD.
  • Je begint direct aan je -Nederlandse Orde van Belastingadviseurs-opleiding en onze fiscalisten ondersteunen en stimuleren jou met als doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen en jouw leercurve zo steil mogelijk te houden. Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je ook meer verantwoordelijkheden krijgen totdat jij volledig zelfstandig cliënten kunt adviseren.

Je wordt onderdeel van ons fiscale team met standplaats Amsterdam, met de mogelijkheid om gedeeltelijk in Rotterdam te werken. )Ons fiscale team werkt over de grenzen van de verschillende kantoren, waardoor je op dossiers zult werken met andere fiscalisten op onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven (en soms ook België en Luxemburg).

 De ideale kandidaat voor deze positie:

  • Is afgestudeerd in de richting fiscaal recht of fiscale economie met goede studieresultaten;
  • Heeft bij voorkeur al enige praktijkervaring opgedaan binnen een (gerenommeerd) advocatenkantoor of belastingadvieskantoor, in de vorm van bijvoorbeeld stages, bijbanen en/of full-time werk (0-3 jaar ervaring);
  • Heeft een innemende, clientgerichte persoonlijkheid;
  • Beschikt over een frisse blik en bent toegankelijk, energiek, betrokken en ambitieus;
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, in woord en geschrift;
  • Is accuraat en beschikt over een goed analytisch vermogen.

Werken bij AKD betekent 

werken in een diverse en uitdagende omgeving met energieke collega’s en met mooie ontwikkelmogelijkheden.

Je gaat de NOB -opleiding volgen waarbij je in korte tijd een expert zal worden op jouw gebied. Daarnaast is er ook ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Via ons eigen opleidingshuis (AKDMY) wordt er een persoonlijk opleidingsprogramma opgesteld, daarnaast ontvang je een marktconform salaris mét goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook ontvang je van ons een iPhone, laptop en een uitgebreid pakket aan thuiswerkmiddelen (o.a. zit-sta bureau en bureaustoel).

Solliciteren kan via deze link.

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.