Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht

Bedrijf
Solon Advocaten
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wij zoeken…

Intelligent, enthousiast en gedreven talent ter versterking van ons team. Iemand die zichzelf is, zichzelf verder wil ontwikkelen, groeien en zin heeft in een uitdaging. Zo help je mee aan de verdere groei van Solon Advocaten en Solon Advocten aan jouw persoonlijke en professionele groei.

Wie zijn wij?

Solon Advocaten is er voor de ondernemer, van start-up tot multinational en van topbestuurders tot topsporters en artiesten. Een aantal van onze klanten vind je ook op onze website.

Wat doen we?

Onze dienstverlening richt zich op alle rechtsgebieden waar een ondernemer mee te maken krijgt, van bijvoorbeeld het arbeidsrecht tot het IE-, vennootschaps- en energierecht. Daarnaast hebben wij een specialistische M&A- en corporate litigation-praktijk, met kleine tot zeer omvangrijke (internationale) transacties.

Onze aanpak?

Onze aanpak is gericht op het voorkomen van problemen door het geven van een goed advies vooraf, maar als het moet procederen wij vlijmscherp. Het belang en doel van onze klanten staan daarbij voorop en daarop bepalen wij onze strategie en oplossingen. Onze adviezen zijn vanzelfsprekend gebaseerd op een gedegen juridisch onderzoek maar vooral duidelijk en doelgericht.

Wie ben jij?

Gedreven en vol energie om bij ons aan de slag te gaan. Verder moet je een Nederlandse master rechtsgeleerdheid met civiel effect hebben afgerond of dit op korte termijn (binnen 3 maanden) kunnen doen. Wij zijn daarnaast erg benieuwd naar jouw competenties. En wat doe jij graag naast het werk? Ben je een sporter, houd je van koken of ben je een ‘binge watcher’ en wat is dan je favoriete serie?

Wat ga je doen?

Je gaat direct aan de slag in de praktijk, waarbij een beroep wordt gedaan op je analytisch vermogen, creativiteit en doelgerichtheid. Maar ook je commercieel vermogen zal op de proef worden gesteld. Van het opstellen van een processtuk tot het bijwonen van de mondelinge behandeling en van intakegesprek tot het verantwoorden van de declaratie, je bent vanaf het eerste moment betrokken bij alle facetten van het vak. Vanzelfsprekend word je hierbij begeleid en gecoacht, maar we verwachten wel een hoge mate van zelfwerkzaam- en zelfstandigheid.

Specialisatie?

We hebben geen secties en dus ook geen sectiewissel, maar uiteraard heeft elke advocaat binnen ons kantoor een eigen specialisme. Tijdens de opleidingsperiode zul je kennis maken met de diverse specialisaties. Wij geloven namelijk in een brede opleiding, waarbij jij je aan de hand van praktijkervaring een eigen stijl, voorkeur en specialisme ontwikkelt.

Wat krijg je ervoor terug?

Een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen en je talent in te zetten om klanten hun doelen te laten bereiken. En dat in een informele setting, zowel binnen kantoor als in het contact met onze klanten. Wij geloven daarbij in een goede werk-privé balans. Daarnaast is er veel ruimte voor initiatief en faciliteren we goede ideeën. Uiteraard ontvang je ook een goed salaris en doe je vanaf jaar 1 mee in onze (gezamenlijke) bonusregeling.

Ben jij wie wij zoeken?

Stuur dan jouw cv en motivatie naar Albert de Boer via werkenbij@solonlegal.nl. We laten het graag aan jou(w creativiteit) over hoe jij jezelf presenteert en ons overtuigt. Dat mag door middel van een e-mail, video of op een andere (creatieve) manier.

P.s. nog student?

Dan is een betaalde stage misschien een mooie manier om met elkaar kennis te maken!