Advocaat-stagiair(e) Civiel recht en Overheid

Bedrijf
Nysingh
Type
Vacature
Locatie
Arnhem
Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ben je recent afgestudeerd met goede resultaten en wil je graag werken in een dynamische overheidspraktijk? Dan zoeken wij jou. Onze sectie Vastgoed, Markt en Overheid is op zoek naar een advocaat-stagiair Civiel recht en Overheid.

Jouw rol

Als advocaat-stagiaire werk je samen met je collega’s aan diverse civielrechtelijke zaken binnen de overheidspraktijk. Je procedeert en adviseert cliënten over bijvoorbeeld de ontwikkeling van woningbouw, dijkversterkingen, het landelijk gebied of de energietransitie. Dit houdt onder meer in dat je meewerkt in lopende zaken, contracten opstelt en beoordeelt, meegaat naar zittingen, processtukken schrijft en strategisch meedenkt bij bijvoorbeeld contractonderhandelingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan maatwerk (online) trainingen en cursussen onder de vlag van de Nysingh Academy. Je cliënten zijn voornamelijk overheden (provincies, gemeenten en waterschappen), maar je werkt ook voor onderwijsinstellingen en ondernemingen.

Je krijgt als advocaat-stagiair bij Nysingh al snel verantwoordelijkheid in zaken en hebt regelmatig cliëntcontact. Je volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet, bent actief en gedreven om je te ontwikkelen tot een uitstekende advocaat-medewerker.

Van welke sectie ga jij deel uitmaken?

De sectie Vastgoed, Markt en Overheid bestaat uit ruim dertig advocaten en (kandidaat-)notarissen. De sectie heeft onder andere specialisten in het vastgoedrecht (inclusief huur en pacht), bestuursrecht, marktordening, omgevingsrecht en grondzaken. De verschillende secties en juridische disciplines binnen Nysingh werken nauw samen om onze cliënten op verschillende rechtsgebieden optimaal te kunnen bedienen.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uit te groeien tot een goede advocaat-medewerker binnen een top 20 kantoor;
  • een team dat jou wil helpen in je ontwikkeling op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk gebied;
  • uitdagende zaken van overheden, gerenommeerde bedrijven en instellingen;
  • deelname aan de beroepsopleiding en cursussen op kantoor waardoor iedereen zijn/haar kennis op peil houdt en kennis en inzichten gedeeld worden;
  • een laagdrempelige bedrijfscultuur waarin het normaal is om bij elkaar binnen te lopen voor gezelligheid of inhoudelijk overleg;
  • 28 vakantiedagen en 2 vaste verlofdagen op jaarbasis.

Wat heb je ons te bieden?

Jij hebt een master Nederlands recht (bijna) afgerond met goede resultaten. Je bent enthousiast, gedreven en wil jezelf ontwikkelen binnen de civielrechtelijke overheidspraktijk.

Wij zoeken een advocaat-stagiair die naast een goed analytisch vermogen beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent enthousiast, betrokken, resultaatgericht en krijgt energie van werken in teamverband. We vinden een flexibele, no-nonsense instelling en de wil om je te ontwikkelen erg belangrijk. Bovenal zijn we op zoek naar een stevige persoonlijkheid die ervan houdt om in een hectische omgeving met elkaar goed werk af te leveren.

De procedure

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen sturen we je binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. We streven ernaar om je binnen twee weken na jouw sollicitatie te laten weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een tweede gesprek en assessment maken deel uit van de procedure.

We vertellen je graag meer!

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jessica de Roos (06 51 38 50 02 / jessica.deroos@nysingh.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen onze recruiter Frederike van Spaendonck (06-12843676 / frederike.vanspaendonck@nysingh.nl). Direct solliciteren kan ook via deze link.