Junior juridisch adviseur omgevingsrecht

Bedrijf
AT Osborne
Type
Vacature
Locatie
Brussel,Baarn
Branche / Vakgebied
Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wil jij je binnen no-time ontwikkelen tot juridisch adviseur omgevingsrecht? Werk je graag aan complexe vraagstukken met een maatschappelijke impact bij opdrachtgevers die er toe doen? Ga je graag proactief aan de slag met veel eigen verantwoordelijkheid? Lees dan gauw meer over de functie van junior juridisch adviseur omgevingsrecht bij AT Osborne.

Wie zijn wij?

AT Osborne helpt (semi) publieke opdrachtgevers om wezenlijk bij te dragen aan een toekomstbestendige infrastructuur, een gezonde samenleving en een duurzame leefomgeving. Onze juristen zijn gespecialiseerd in het omgevingsrecht, het aanbestedingsrecht, het bouwrecht en het vastgoedrecht. Wij onderscheiden ons van de advocatuur doordat wij – soms letterlijk – met onze voeten in de modder staan. We zijn betrokken vanaf het begin tot aan het einde bij een project en voorzien de klant hierbij van juridisch advies.

De functie

De junior juridisch adviseur omgevingsrecht die wij zoeken, werkt in multidisciplinaire teams aan uitdagende, maatschappelijke projecten. Je adviseert klanten over uiteenlopende juridische vraagstukken, bijvoorbeeld een gemeente over het opstellen van een omgevingsvisie of de rijksoverheid  over het schrijven van wet- en regelgeving. Daarnaast help je opdrachtgevers om bijvoorbeeld circulair bouwen te verankeren in een omgevingsplan. Je werkt steeds samen met ervaren juridisch specialisten binnen het team Legal. Het werken in onze multidisciplinaire omgeving betekent tegelijkertijd dat je bij ons deel kunt uitmaken van projectteams. Zo’n team bestaat bijvoorbeeld uit ervaren projectmanagers, adviseurs op het gebied van mobiliteit of gebiedsontwikkeling.

Wie zoeken wij?

Wij versterken ons team graag met een (net afgestudeerde) jurist. De ideale kandidaat herkent zichzelf in de volgende kenmerken:

 • Je hebt een master op het gebied van publiekrecht (waarbij een master met specialisatie in het omgevingsrecht een pré is) afgerond of bent deze master aan het afronden.
 • Je hebt affiniteit met omgevingsrecht én een duurzame leefomgeving / circulair bouwen.
 • Je hebt een brede blik en kijkt over de grenzen van het recht/rechtsgebied heen.
 • Je werkt graag in een dynamische, multidisciplinaire omgeving.
 • Je bent energiek, proactief, ondernemend en bent in staat zelfstandig te werken: een echte aanpakker.
 • Je bent klantgericht en je hebt de ambitie om je te ontwikkelen in de rol van (juridisch) adviseur.

You Matter

AT Osborne is niet voor niets ‘a Great Place to Work’. We bieden je alle vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen agenda te bepalen. Al snel krijg je veel eigen verantwoordelijk en werk je voor klanten die allemaal hun steentje willen bijdragen een duurzamere samenleving. Je gaat hier aan de slag met complexe projecten die vragen om een inhoudelijke en pragmatische benadering. Natuurlijk ontvang je een mooi salaris, kan je gebruik maken van onze mobiliteitsregeling (lease, OV) en krijg je een laptop en telefoon van de zaak.

Daarnaast bieden wij, met name gedurende je eerste anderhalf jaar als ‘Young Osborne Professional’, een aantal handvatten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je een mentor die je helpt in je persoonlijke ontwikkeling, stel je je eigen ‘Persoonlijk Ontwikkel Plan’ op en krijg je naast de Academy diverse andere trainingen, zoals de meerdaagse training ‘basis adviesvaardigheden’ met andere YOP’ers. Door de mix van projecten, opleidingsdagen en individuele coaching ontwikkel jij je binnen AT Osborne razendsnel.

Binnen ons team van AT Osborne Legal vind je ook:

 • Een omgeving waarin je in korte tijd veel ervaring opdoet met de werking van het omgevingsrecht in de praktijk.
 • De kans om samen te werken met zeer vakkundige projectmanagers en adviseurs uit verschillende disciplines, zodat je gezamenlijk  van grote toegevoegde waarde bent voor onze opdrachtgevers.
 • Een multidisciplinaire werkomgeving, waarin je meewerkt aan het opstellen van juridisch advies, opstellen van omgevingsplannen  en schrijven van landelijke wet- en regelgeving.
 • Een creatieve omgeving, waarbinnen  aandacht is voor (onderzoek naar) de toepassing van het recht bij projecten in de duurzame leefomgeving,  toekomstbestendige infrastructuur en gezonde samenleving.

Tot slot, wat ons bijzonder maakt, is de vrijheid om je werk zelf in te richten en datgene te doen waar jij energie uit haalt, met oog voor een goede work-life balance. Naast hard werken vinden we plezier maken net zo belangrijk en zijn wij een hecht team! We organiseren geregeld teamuitjes, borrels, lezingen en sportactiviteiten.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over AT Osborne of over deze functie? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Eefje Remijn via telefoonnummer (035) 543 43 43. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, stuur dan de volgende bijlagen naar recruitment@atosborne.nl o.v.v. ‘Junior juridisch adviseur omgevingsrecht’:

 • CV;
 • Cijferlijst;
 • Motivatiebrief of een korte video waarin je toelicht wat jou motiveert, wat je uniek vindt aan jezelf en waarom je geschikt bent voor deze functie (maximaal 2 minuten)

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over AT Osborne of over deze functie? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Joost Meuffels. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, kun je je CV en motivatie sturen aan recruitment@atosborne.nl onder vermelding van ‘Junior juridisch adviseur. Neem bij algemene vragen ook gerust contact op via dit mailadres.