Student-stagiair(e) Brussel Europees en Mededingingsrecht

Bedrijf
AKD
Type
Stage
Locatie
Brussel
Branche / Vakgebied
Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Onze vestiging in Brussel biedt op doorlopend stagemogelijkheden voor studenten. Wil jij graag kennismaken met de dagelijkse praktijk Europees en Mededingingsrecht van AKD, in het hart van de Europese Unie, en jouw juridische skills verder ontwikkelen?

Dan vormt een studentstage op ons kantoor in Brussel zeker een unieke uitdaging!

Gedurende je stage betrekken wij je bij alles wat binnen de praktijkgroep en vestiging speelt. Je wordt in de dagelijkse praktijk begeleid door één van onze kantoorgenoten bij wie je ook op de kamer zit. Tevens kan je terecht bij de studentstagecoördinator van jouw vestiging.

Een AKD studentstage is mogelijk voor WO studenten Nederlands Recht die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master. Het lopen van een studentstage kan tot maximaal drie maanden na datum van afstuderen. 

In Brussel loop je een studentstage van 3 maanden bij de praktijkgroep Europees en mededingingsrecht. In overleg is het ook mogelijk om 2 maanden stage te lopen.

Tijdens de studentstage ontvang je een maandelijkse bruto vergoeding van maximaal €750,-. Brusselse studentstagiaires ontvangen daarnaast maandelijks een tegemoetkoming in huisvestingskosten van €300,-bruto.

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij AKD voort te zetten middels een studentmedewerkerschap of het schrijven van een scriptie. Het is uiteraard ook mogelijk versneld in aanmerking te komen voor de functie van advocaat-stagiaire.

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Vul dan het aanvraagformulier studentstage Brussel in via deze link. Op het formulier geef je expliciet aan de voorkeur voor Europees en mededingingsrecht in Brussel te hebben. In jouw brief zien wij graag de motivatie voor deze keuze terug, alsook de periode waarin jij de stage zou willen plannen. De voertaal is Nederlands, een goede kennis van Engels is een pre.

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.