Student-stagiair(e) Bestuurs- en Omgevingsrecht

Bedrijf
AKD
Type
Stage
Locatie
Breda
Branche / Vakgebied
Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Op onze vestiging in Breda hebben we plek voor studenten om stage te lopen bij onze praktijkgroep Overheid & Onderneming. Binnen deze praktijkgroep worden op het hoogste niveau allerlei zaken behandeld die te maken hebben met de overheidspraktijk. Dat kunnen zaken zijn op het gebied van het algemeen bestuursrecht, het omgevingsrecht, het overheidsprivaatrecht, het onteigeningsrecht of het Europees recht.

Gedurende je stage betrekken wij je bij alles wat binnen de praktijkgroep en vestiging speelt. Je wordt meegenomen naar zittingen en besprekingen en je zult je inhoudelijk bezighouden met allerlei verschillende rechtsgebieden. Zo zou het kunnen dat je je de ene dag bezighoudt met natuurbescherming en de volgende dag met de onrechtmatige overheidsdaad.

Een stage bij 'O&O' in Breda is daarom voor elke student een uitdagende en leerzame ervaring!

Gedurende de stage word je op kantoor wegwijs gemaakt door de advocaten waarbij je op de kamer zit. Daarnaast ontvang je begeleiding van de studentstagecoördinatoren op de vestiging. Omdat wij het belangrijk vinden dat de studenten die bij ons komen een groei doormaken in hun stagetijd, hebben de studentstagecoördinatoren gedurende de stage regelmatig feedbackgesprekken met de student-stagiaires.

Om het meeste uit je stagetijd bij O&O Breda te kunnen halen, is vereist dat je al wat juridische kennis in huis hebt. Wij zijn daarom in hoofdzaak op zoek naar WO-rechtenstudenten die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of al gestart zijn met een (bij voorkeur civielrechtelijke of bestuursrechtelijke) master. Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na afstuderen.

Een studentstage bij O&O in Breda is in beginsel een fulltime functie van twee maanden. Dit houdt in dat de stage loopt van de eerste van de maand tot de laatste vrijdag van de tweede maand. Bij een fulltimestage ontvang je een maandelijkse bruto vergoeding van maximaal € 750, . Mocht een fulltimestage geen optie zijn, dan kan in overleg besproken worden wat de andere mogelijkheden zijn.

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij AKD voort te zetten in de vorm van een studentmedewerkerschap of door het schrijven van een scriptie bij ons op kantoor.

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Vul dan het student-stage aanvraagformulier in via deze link. In jouw brief zien wij graag de motivatie voor deze keuze terug, alsook de periode waarin jij de stage zou willen plannen.

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.