Advocaat-Stagiair(e) Real Estate Transactie- en Huurrecht

Bedrijf
CMS
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland behoort CMS tot de toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 150 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bedienen we onze cliënten vanuit onze kantoren in Amsterdam, Utrecht en Brussel. We combineren onze diepgaande kennis van de Nederlandse markt, waarop we al meer dan een eeuw actief zijn, met een wereldwijd netwerk en perspectief. 

Onze toekomst gerichte visie is onderdeel van ons DNA. We anticiperen op mogelijke uitdagingen, versnellen waar nodig en ontwikkelen innovatieve en duurzame oplossingen. Wij zijn trots op een werkomgeving waar onze medewerkers aangemoedigd worden hun verantwoordelijkheden te nemen, mening te delen, advies te zoeken en waar talent zich snel kan ontwikkelen.

Ben jij te slim om alleen advocaat te zijn?

Als je bij CMS aan de slag gaat betekent DAT veel meer dan alleen juridisch inhoudelijk op topniveau werken. Wat ons betreft moet je verder kunnen kijken dan je vakgebied groot is. Het is essentieel dat je je kunt en wilt verplaatsen in de wereld van je cliënt. Tijdens de sollicitatie procedure kijken we dus niet alleen naar je kennis, maar ook naar je persoonlijkheid, je drijfveren en jouw motivatie. Wat je kunt, is een randvoorwaarde, wie je bent is voor ons cruciaal. Wij investeren immers veel in je wanneer je bij ons kantoor komt werken en wij verwachten daarom diezelfde inzet van jou.

De praktijkgroep Real Estate & Construction behoort tot één van de grootste van Nederland met meer dan 40 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. De praktijkgroep is sterk gespecialiseerd en internationaal georiënteerd. Wij houden ons met alle facetten van vastgoed bezig; van algemeen bestuursrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht tot projectontwikkeling, transacties, vastgoedfinanciering, aanbestedingsrecht, belastingadvies, notariaat en bouwrecht.

Voor het cluster transactie- en huurrecht zoeken wij een enthousiaste, sociaal gedreven en ambitieuze

Advocaat-stagiaire Real Estate transactie- en huurrecht.

De werkzaamheden liggen op het terrein van het civiele vastgoedrecht met een accent op het huurrecht en vastgoedtransacties.

Voornaamste werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • het opstellen van koopovereenkomsten en het begeleiden van due diligence onderzoek in het kader van transacties;
 • het opstellen van projectontwikkelingsovereenkomsten;
 • het adviseren en procederen op het gebied van vastgoed, met een nadruk op het huurrecht;
 • juridisch/inhoudelijke vaardigheden ontwikkelen.

Wij vragen

 • afgeronde studie Nederlands recht met uitstekende cijfers;
 • afgeronde studie Nederlands recht met uitstekende cijfers;
 • doelgerichtheid en commercieel gedreven;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • teamplayer en commerciële instelling;
 • bovengemiddeld analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
 • stevige persoonlijkheid, stressbestendig;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wij bieden

 • een dynamische en internationale werkomgeving;
 • ruime ontplooiings- en specialisatiekansen;
 • een mooie opleiding en goede begeleiding binnen een bevlogen en gespecialiseerd team.

Hebben we je geïnspireerd en wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Sophie Lourens (Senior Corporate Recruiter), op telefoonnummer +31 6 27 247 677 of via recruitment@cms-dsb.com.

Wil je solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief, curriculum vitae, meest recente cijferlijst en eventuele stagebeoordelingen. Deze kun je per e-mail sturen aan: recruitment@cms-dsb.com t.a.v. Sophie Lourens (Senior Corporate Recruiter).

Bijzonderheden

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.