Yacht Legal Public Traineeship

Bedrijf
Yacht
Type
Vacature
Locatie
Diemen
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Over Yacht Trainees

Yacht Trainees is hét onderdeel van Yacht dat zich focust op jong, gedreven talent. Met onze traineeships in verschillende vakgebieden zorgen we er samen met jou voor dat jij klaar bent voor de toekomst. Via Yacht Trainees ga je in een periode van drie jaar aan de slag bij – gemiddeld drie – verschillende organisaties. Daarnaast word je actief gecoacht en begeleid in ons op soft-skills gericht ontwikkelprogramma van Ken&Ben. In totaal heeft Yacht Trainees 6 verschillende  vakgebieden, 30 recruitment/sales consultants, 5 managers en 250 trainees!

Het Public Traineeship

Eén van de vakgebieden van Yacht Trainees is het Legal Traineeship met de focus op de publieke sector. Heb jij een passie voor het publieke domein en (nu) niet de ambitie om voor een  advocatenkantoor te werken, dan ben je bij ons aan het goede adres. In drie jaar tijd maak jij de stap van starter naar professional. Gedurende het traineeship doe je werkervaring op bij verschillende organisaties zoals één van de Ministeries, een Gemeente en/of De Belastingdienst. Door het “legale jobhoppen” en daarmee het wisselen van omgeving krijg je een goed beeld van wie je bent, waar je kwaliteiten liggen en wat voor organisatie en rol jou het beste past!

Naast de verschillende opdrachten word je ook actief gecoacht en begeleid in het soft skills ontwikkelprogramma van Ken&Ben. De focus van dit programma ligt op jou als persoon en welke stappen jij wilt zetten om jezelf een futureproof professional te noemen.

Wie ben jij?

Jij hebt allereerst een passie voor het publieke domein. Jij wordt warm van mogelijkheden bij de Provincie Noord-Holland, de GGD of het UWV. Jij wilt impact maken op de mensen om jou heen, bent gedreven in je werk en houdt van sociale interactie.

Wij zoeken talenten met maximaal twee jaar werkervaring en een (bijna) afgeronde Master. Bij voorkeur Staats- en Bestuursrecht, maar met een gezonde motivatie voor publieke domein staan we ook zeker voor studenten met andere afgeronde Masters. Daarnaast is gemeentelijke ervaring een pré.

Functie-eisen

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een WO rechten diploma
 • Je hebt stage-, of werkervaring binnen de overheid in brede zin (pré)
 • Je beschikt over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je hebt een pro-actieve en positieve werkhouding
 • Je werkt resultaatgericht en beschikt over politieke -en bestuurlijke sensitiviteit.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? En wil jij kans maken op ons traineeship óf een uitdagende startersfunctie bij één van onze opdrachtgevers? Dan dien je een aantal stappen te doorlopen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris van €2450,- bruto per maand. Elk jaar stijgt je salaris met €225,- (jouw maandsalaris in jaar twee is dus €2675,- bruto per maand) o.b.v. een 40 urige werkweek
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.
 • Optioneel projecttoeslag
 • Vergoeding van € 25,- netto per maand voor laptop/telefoon
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling
 • Ieder kwartaal een nieuwe cursus met trainingsdagen, intervisie en coaching
 • Veel gezelligheid in de vorm van borrels, barbecues, en een skireis.. Ja, dit was vóór de Coronacrisis. Nu is dit tijdelijk virtueel!

Bedrijfsinformatie 

Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Geïnteresseerd? Dan willen we jou graag beter leren kennen.

Klik hier om direct te solliciteren! 

Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van Yacht. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.