Associate

Bedrijf
Freshfields Bruckhaus Deringer
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Freshfields Bruckhaus Deringer is één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren. Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We zijn ambitieus en altijd op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90%, maar juist die extra stap willen zetten voor het beste resultaat.

Freshfields is altijd op zoek naar getalenteerde advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen.

Freshfields Amsterdam: groot en klein tegelijk

Wereldwijd werken circa 2.500 juristen bij 27 vestigingen in 16 landen. In Amsterdam zijn we met ruim 80 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen een internationaal en overzichtelijk kantoor. We willen niet de grootste zijn, maar wel tot de allerbeste behoren.

Freshfields Amsterdam heeft acht praktijkgroepen:

Antitrust, Competition & Trade (ACT)

Corporate

Dispute Resolution (DR)

People & Reward

Finance

Intellectual Property/Information Technology (IP/IT)

Notariaat

Tax

De praktijkgroepen richten zich op de advies-, transactie- en procespraktijk ten behoeve van ondernemingen, financiële instellingen en investeerders, met een duidelijke focus op complexe en uitdagende zaken.

‘Excellent, and not too serious’

Op het gebied van vakkennis en professionaliteit stellen we hoge eisen aan onze medewerkers. Dat moet ook wel, want cliënten schakelen ons kantoor in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We verwachten dat je tijdens je studie een solide juridische basis hebt opgebouwd. Vervolgens is het je persoonlijkheid waarmee je het verschil maakt. Je stelt hoge eisen aan jezelf, maar ook aan anderen. Je bent flexibel, stressbestendig en hebt een dienstverlenende instelling. Je staat stevig in je schoenen en beschikt over een gezonde dosis creativiteit. Bijna net zo essentieel als vakkennis en professionaliteit vinden we ‘sense of humour’ en relativeringsvermogen, want we hechten veel waarde aan een plezierige en informele werksfeer. Ons favoriete selectiecriterium is dan ook: ‘excellent, and not too serious’.

Opleiding en begeleiding

Binnen onze organisatie zul je ervaren dat je carrière in het teken staat van ambitie en ontwikkeling. We hebben veel aandacht voor je ontplooiing. Juridisch inhoudelijk en ook als het gaat om vaardigheden. Startende advocaten, fiscalisten en kandidaat-notarissen volgen de beroepsopleiding. Ben je advocaat-stagiaire of fiscalist, dan volg je tevens de Law Firm School (LFS). Daarnaast heeft Freshfields een intern opleidingsprogramma dat gedeeltelijk internationaal is opgezet. Het meest leer je bij ons door ‘training on the job’. Ook bestaat voor iedere Associate de mogelijkheid om voor korte of langere termijn ervaring op te doen bij onze buitenlandse vestigingen.

Kwalificaties

  • (Bijna) afgeronde academische studie Nederlands  -, fiscaal -, en/of notarieel recht
  • Aantoonbare juridische interesse
  • Analytisch sterk en probleemoplossend vermogen
  • Nieuwsgierig en gedreven, met een ''global mindset''
  • Team player
  • “Excellent, and not too serious”

Interesse?

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.werkenbijfreshfields.nl of kun je contact opnemen met onze Recruiter, Sabine Janssen: sabine.janssen@freshfields.com | 020-4857574. Solliciteren kan ook via: amsterdam.recruitment@freshfields.com.