Advocaat-stagiair(e) Europees, aanbestedings- en mededingingsrecht

Bedrijf
AKD
Type
Vacature
Locatie
Brussel
Branche / Vakgebied
Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 450 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in België, Nederland en Luxemburg. Als Advocaat-stagiair(e) word je onderdeel van een internationaal team van specialisten op het gebied van Europees recht.

Voor ons kantoor in Brussel zoeken wij een Advocaat-stagiair(e) Europees, aanbestedings- en mededingingsrecht.

Wat ga jij doen?

Hoe ver mag de overheid gaan in een eisenpakket voor staatssteun? Hoeveel ruimte is er voor samenwerking bij het verdelen van essentiële geneesmiddelen voor coronapatiënten? En wie controleert of een aanbestedingsspel wel eerlijk is gespeeld? Als advocaat-stagiair(e) op de sectie Europees, aanbestedings- en mededingingsrecht ga je samen met collega’s aan de slag met dit soort vraagstukken voor een diverse cliëntengroep. Beluister zeker eens dit fragment uit BNR van Pieter Kuijpers (partner bij AKD), hij geeft hier namelijk het antwoord op de eerste vraag! Naast de al genoemde rechtsgebieden ga je ook aan de slag met kartelrecht, staatssteun en het internationale privaatrecht. We verzekeren je dat geen dag hetzelfde zal zijn. 

Aangezien je werkt in Brussel zijn internationale contacten aan de orde van de dag. Niet alleen werk je samen met collega’s uit diverse landen, ook de cliënten zijn van diverse komaf. Naast dat het een erg leuke functie is, is het ook de ultieme manier om een mooi netwerk op te bouwen in het capitool van de Europese Unie. 

Wie ben jij?

Wij zoeken een talentvolle Advocaat-stagiair(e) met goede samenwerkings- en communicatie vaardigheden. Daarnaast voldoe jij aan de volgende eisen:

  • (Bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO);
  • Belangstelling voor Europees, aanbestedings- én mededingingsrecht;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Ben jij geïnteresseerd? 

Solliciteer via deze link en upload je motivatiebrief, cv en andere documenten. Spreekt de vacature je aan, maar ben je nog niet helemaal zeker of het iets voor je is? Neem dan contact op met Ingmar Kamman (recruiter) via +316 46405380 (telefonisch/WhatsApp) of via recruitment@akd.eu.

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.