Advocaat-stagiaire Ruimte & Milieu

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Heb jij (bijna) jouw juridische master afgerond en wil jij werken in een team van advocaten die zich dagelijks bezighouden met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou!
 
Wij zijn op zoek naar twee advocaat-stagiaires die onze sectie Ruimte en Milieu komen versterken. De sectie bestaat uit een hechte groep juristen, die zich dagelijks bezig houden met grote maatschappelijke projecten die impact hebben op de Nederlandse samenleving. Denk aan het kort geding van Greenpeace tegen de Staat over de steun aan KLM, Urgenda of het Formule-1 circuit in Zandvoort. Maar ook grote infrastructurele projecten, zoals de Markeermeerdijken, de A15 bij Arnhem of Schiphol-Amsterdam-Almere, of grote binnenstedelijke herontwikkelingen zoals Feyenoord-City, de Zuidas of het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Allemaal projecten waar onze advocaten dagelijks aan werken en waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken.

Wat bieden wij?

Vanaf je eerste werkdag draai je volledig mee in de praktijk (momenteel deels vanuit huis) en word je door je patroon begeleid en gecoacht. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die (momenteel online) wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma “De Verrijcking”: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Er zijn (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega’s beter kunt leren kennen. We organiseren regelmatig activiteiten en op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse online bootcamp. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Wie zoeken wij?

De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een WO rechtenstudie afgerond. Dit kan zowel een bestuursrechtelijke als een civielrechtelijke master zijn. Ook zijn wij geinteresseerd in kandidaten die al enkele jaren werkzaam zijn als jurist in de rechterlijke macht, bij een overheid, bedrijfsleven of in de wetenschap. Je bent enthousiast over en hebt interesse in de praktijk van Ruimte en Milieu en het lijkt je uitdagend om een bijdrage te leveren aan grote (maatschappelijke) projecten. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor de cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via deze link. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).