Advocaat-stagiaire Arbeids- en ambtenarenrecht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Heb jij (bijna) jouw juridische master afgerond en wil jij meewerken aan actuele en complexe arbeidsrechtelijke zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou! 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste advocaat-stagiaire voor de sectie arbeids- en ambtenarenrecht. De advocaten van de sectie adviseren en procederen over uitdagende arbeidsrechtelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van individueel en collectief arbeids- en ambtenarenrecht, medezeggenschap, pensioenrecht, overgang van onderneming, reorganisatie en flexibele arbeidsrelaties. Het cliëntenbestand van de sectie is breed, zo staan zij grote en kleinere ondernemingen, het Rijk, provincies, gemeenten en andere overheden en NGO’s bij.

Kortom, complexiteit en diversiteit maken deze functie een uitdaging voor iedere gedreven jurist met affiniteit met het arbeidsrecht.

 Wat bieden wij? 

Vanaf je eerste werkdag draai je volledig mee in de praktijk (momenteel deels vanuit huis) en word je door je patroon begeleid en gecoacht. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die (momenteel online) wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma “De Verrijcking”: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Er zijn (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega’s beter kunt leren kennen. We organiseren regelmatig (online) activiteiten en op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse online bootcamp. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Wie zoeken wij?

Je hebt (bijna) jouw juridische master afgerond en affiniteit met of interesse in het arbeidsrecht. Ook heb je een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een enthousiaste advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Daarnaast lever je met plezier een positieve bijdrage aan het team en werk je samen met je collega’s aan het beste resultaat voor de cliënt.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).