Advocaat-stagiaire Financiering & Herstructurering Vastgoed

Bedrijf
Van Doorne N.V.
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Internationaal recht / Europees Recht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Als Advocaat-Stagiaire bij Van Doorne werk je bij een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele, open cultuur waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Samen met circa 185 collega advocaten, notarissen en fiscalisten adviseer je cliënten op de voor hen van belang zijnde expertises. We werken voor zowel Nederlandse als internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Daarnaast zijn wij Rijksadvocaat.

Wij zijn op zoek naar een:

ADVOCAAT-STAGIAIRE FINANCIERING & HERSTRUCTURERING VASTGOED

De advocaten van het team Financiering & Herstructurering Vastgoed zijn als juridisch adviseurs betrokken bij complexe transacties en adviestrajecten op het snijvlak van het goederenrecht, internationaal en vergelijkend privaatrecht en insolventierecht. Spreken deze rechtsgebieden je aan? Vind je het leuk om samen in teamverband toe te werken naar een goed resultaat voor een professionele veeleisende internationale klantenkring, die bewust kiest voor ons als Nederlands onafhankelijk kantoor, waarbij jouw bijdrage wordt gezien en gewaardeerd? Dan is deze baan wellicht iets voor jou.

Wat bieden wij?

  • Afwisselend complex werk in de internationale financierings- en herstructureringspraktijk waarin je (onder begeleiding) zelf direct contact hebt met de marktpartijen die wij bedienen;
  • Een omgeving die ruimte biedt voor groei en zelfstandig werken maar met persoonlijke begeleiding; 
  • Een volledig geïntegreerd team, waarbij jij multidisciplinair samenwerkt met notarissen en fiscalisten op ons vakgebied;
  • Het team opereert dicht op de Vastgoedmarkt, je bouwt daarmee naast juridische kennis ook marktkennis op en kennis van de economische logica achter de transacties waarin om jouw juridische expertise wordt gevraagd.

Profiel

Wij zoeken een ambitieuze en collegiale advocaat-stagiaire die een sterke motivatie heeft om één van de besten te worden in je vak en de bereidheid om daartoe zelf een flinke inspanning te leveren. Uiteraard doe je dit samen met anderen en zonder het plezier in het werk uit het oog te verliezen. Je hebt plezier in complexe juridische vraagstukken en het, soms onder tijdsdruk, leveren van een persoonlijke dienst van hoog niveau aan onze cliënten. Je hebt gevoel voor commercie en beschikt over de kwaliteit om in teamverband te kunnen werken. Verder beschik je over; 

  • Een (bijna) afgeronde master Nederlands recht;
  • Goede kennis van en interesse in het goederenrecht, internationaal en rechtsvergelijkend privaatrecht en faillissementsrecht;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, daarnaast is een goede beheersing van de Duitse taal meegenomen.

Ontwikkeling

Van Doorne biedt je als advocaat-stagiaire een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Gedurende de eerste drie jaar van je advocaat stage zal je werkzaam zijn binnen twee expertisegebieden. Je start in het expertisegebied Financiering en herstructurering en wisselt na ongeveer 1.5 jaar naar een tweede expertisegebied.  Daarnaast neem je deel aan de Law Firm School (LFS) en word je volop begeleid door middel van 'learning on the job'.

Voldoe je aan dit profiel en ben je geïnteresseerd? 

Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via deze link. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). 

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annemieke Besuijen via 020-6789340. 

Wil je inhoudelijk meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Angelique Thiele via 020-6789213.