Student-stagiaire

Bedrijf
Kennedy Van der Laan
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ga jij de uitdaging aan?

Wat goed dat je interesse hebt in een student-stage bij Kennedy Van der Laan! De stage is een ideale manier om de advocatuur en ons Amsterdamse kantoor écht te leren kennen. Je gaat er twee maanden lang helemaal in op. Op korte termijn is het weer mogelijk om te solliciteren voor de stageperiode van april 2021 tot en met oktober 2021. Informatie hierover zullen wij via deze pagina delen. Benieuwd wat jij van ons mag verwachten gedurende onze student-stage? Lees dan snel verder.

Wat houdt de stage in?

Gedurende je student-stage neem je een kijkje op twee verschillende secties, je werkplek en directe collega's wisselen na de eerste maand dan ook door. Uiteraard doen wij dit in overleg met jou.

Je opdrachten krijg je vanuit het hele kantoor. Daardoor kom je met allerlei rechtsgebieden in aanraking. Meestal gaat het om het uitzoeken van een juridische vraag die voor een bepaald dossier moet worden beantwoord. Je schrijft daar dan een notitie over voor de betrokken advocaat. Je werk is dus van belang in een concrete zaak.

Je gaat ook mee naar zittingen of besprekingen, naar interne cursussen en naar de wekelijkse sectie- en jurisprudentiebesprekingen. En natuurlijk ben je welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op vrijdagmiddag en bij andere activiteiten van kantoor. Zo helpen onze student-stagiaires jaarlijks bij het binnenslepen van prijzen op de Advolympics en zetten ze samen met hun collega's de boel op stelten tijdens het jaarlijkse kantoorweekend. Je zou bijna vergeten dat er tijdens een stage ook ontzettend hard wordt gewerkt.

Benieuwd hoe de dagelijkse praktijk van een student-stagiaire bij Kennedy Van der Laan er precies uit ziet? Bekijk dan eens de blog van Mehraban, Evi of Lucas aan de rechterkant van deze pagina!

Veel vrijheid onder enthousiaste begeleiding

Eva Jagt, advocaat Banking & Finance, Ruud Schepers, advocaat Arbeids- en Medezeggenschapsrecht en Max Pieter Dijkstra, corporate recruiter zijn je stagebegeleiders. Om de week heb je met hen en de andere student-stagiairs een lunch om ervaringen uit te wisselen. Maar natuurlijk kun je op elk moment van je stage bij hen terecht. Bij je opdrachten krijg je begeleiding van de advocaat die je de opdracht heeft gegeven.

En dan is er natuurlijk nog je sectiebuddy, jouw steun en toeverlaat die jou met allerlei praktische zaken kan helpen. Omdat onze advocaten binnen de sectie werken met flexplekken leer je tijdens je stage veel sectiegenoten kennen en krijg je een goed beeld van hun dagelijkse praktijk.

Getuigschrift en vergoeding

Op basis van het werk dat je hebt afgeleverd en de ervaringen van iedereen met wie je hebt samengewerkt, zullen Eva en Ruud je aan het eind van je stage je een beoordeling geven. Daarnaast zal je halverwege de stage, voor de sectiewissel, een tussentijds evaluatie gesprek hebben met Max Pieter. De stagevergoeding bedraagt € 650 bruto per maand (op basis van een 40-urige werkweek).

Onze toekomstige stagiair(e)

  • Is een leergierige, dienstverlenende en gedreven student die er naar uit kijkt om voor twee maanden lang helemaal op te gaan in de advocatuur;
  • Zit in het laatste jaar van een LLB of volgt een LLM;
  • Heeft een LLB afgerond met minimaal een 7 als gemiddeld cijfer in het laatste studiejaar/staat gemiddeld minimaal een 7.5 in de masterfase;
  • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Komt met doortastende en creatieve oplossingen;
  • Werkt goed in een omgeving met veel zelfstandigheid en neemt daarvoor een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel mee;
  • Staat te popelen om ons te laten zien waarom hij/zij een hele goede advocaat gaat worden;
  • Heeft zin in een gezellige stageperiode maar wil bovenal heel veel leren!

Ga jij de uitdaging aan?

Op korte termijn is het weer mogelijk om te solliciteren voor de stageperiode van april 2021 tot en met oktober 2021. Informatie hierover zullen wij via deze pagina delen. Het is van belang dat je in je sollicitatie aangeeft voor welke secties je interesse hebt en voor welke periode je beschikbaar bent. Een overzicht van de mogelijke secties kun je vinden aan de rechterkant van deze pagina. Heb je voorafgaand aan je sollicitatie vragen? Dan horen wij dat graag. Neem gerust contact op met onze corporate recruiter, Max Pieter via 020 - 55 06 632 of maxpieter.dijkstra@kvdl.com.