Student-stage

Bedrijf
Osborne Clarke
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Fiscaal Recht, Intellectueel Eigendom, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Osborne Clarke biedt de gelegenheid aan getalenteerde rechtenstudenten (laatste fase bachelor en master) om een student stage te lopen. Dit betekent dat je 2 maanden wordt betrokken in de zaken die wij behandelen en kennis kunt maken met de praktijk op een internationaal advocatenkantoor.

Studeer je momenteel aan de universiteit en heb je interesse om bij Osborne Clarke stage te lopen? Stuur dan je CV, cijferlijst (ongeschoond) en motivatie naar recruitmentamsterdam@osborneclarke.com en wij nemen contact met jou op. Vermeld in je motivatie in welke periode je beschikbaar bent voor een student stage.

Er gingen al meerdere stagiaires je voor. Lees hieronder meer over hun ervaringen.

Hilde Boogaard

Tijdens de maanden november en december heb ik een student-stage gelopen bij Osborne Clarke in Amsterdam. Vanwege de mogelijkheid van een kantoorbrede stage, kon ik een kijkje nemen binnen alle afdelingen van kantoor. Tijdens mijn student-stage heb ik memo’s, adviezen en een dagvaarding geschreven en werd ik meegenomen naar een congres en zittingen. Daarnaast heb ik de sfeer geproefd van dit open en jonge kantoor tijdens de lunches, de wekelijkse vrijdagmiddagborrel en het kerstfeest. Binnen OC wordt de tijd genomen om jou als student-stagiair te betrekken in zowel de lopende zaken als de sociale activiteiten. Kortom, een leerzame en ontzettend gezellige periode.

Max van Oostrom

In de maanden september en oktober 2018 heb ik met veel plezier stage gelopen bij Osborne Clarke in Amsterdam. Tijdens deze twee maanden heb ik aan opdrachten gewerkt voor alle secties binnen het kantoor. Op die manier heb ik een goede indruk gekregen van wat het vak van advocaat in de praktijk daadwerkelijk inhoudt. Tijdens het meewerken aan verschillende opdrachten wordt je meegenomen in de zaken en neemt men de tijd je alles goed en duidelijk uit te leggen. Daarnaast nam ik deel aan overleggen, ben ik mee geweest naar congressen en heb ik zittingen bijgewoond. Bovendien is Osborne Clarke een kantoor met veel jonge advocaten waar een ontzettend goede sfeer hangt. Al met al was mijn stage een ontzettend waardevolle ervaring die ik iedere rechtenstudent zou aanbevelen!

Sascha van Ligten

Begin 2018 heb ik twee maanden stage gelopen bij Osborne Clarke Amsterdam, wat mij zeer goed is bevallen. In eerste instantie is de stage kantoorbreed, waardoor je bij alle secties een kijkje kan nemen. Leuk is om te merken dat bepaalde secties je meer aanspreken dan verwacht. Maar naarmate de stage vordert, wordt er zeker de mogelijkheid geboden om je te richten op de secties die je het meeste aanspreken. Zelf trok de sectie IT/Privacy mij het meest; ik heb daar aan hele leuke zaken meegewerkt waarbij ik veel verantwoordelijkheid kreeg. Osborne Clarke is een heel open kantoor met een jong en enthousiast team. Wat mij vooral opviel is dat er echt te tijd wordt genomen om opdrachten uit te leggen en het werk van jou als student-stagiair van feedback te voorzien. Dit maakt de stage niet alleen heel interessant, maar ook ontzettend leerzaam!

Jos Tholhuijsen

In juli en augustus 2017 heb ik acht weken stage gelopen bij Osborne Clarke Amsterdam. Bij Osborne Clarke is het mogelijk om een duidelijk accent te leggen in je werkzaamheden als stagiair. Tijdens mijn stage heb ik voornamelijk meegewerkt op de secties Corporate en Commercial Contracting.

Deze periode heb ik ervaren als tegelijkertijd uiterst leerzaam en heel erg leuk. Advocaten leggen de zaken waaraan je als stagiair meewerkt duidelijk uit en nemen je mee in alle omstandigheden van een zaak waardoor het werk als stagiair interessant en relevant is. Daarnaast is het internationale karakter van Osborne Clarke duidelijk aanwezig en terug te zien in de veelal grensoverschrijdende zaken, cliënten en samenwerking. Eveneens een enorm leuk aspect aan het werk bij Osborne Clarke.

Bovendien heb ik de sfeer binnen Osborne Clarke als open, positief en snel ervaren, gecombineerd met een goed bezochte vrijdagmiddagborrel in de OC bar. Daarom was een stage bij Osborne Clarke voor mij een perfecte mogelijkheid om ervaringen op te doen bij een advocatenkantoor met een internationale praktijk.

Maarten van Beek

Een stage bij Osborne Clarke betekent op hoog niveau meewerken binnen een innovatief advocatenkantoor. Memo’s schrijven, zittingen bijwonen, eigen input bij bepaalde zaken geven en het einde van de stage afsluiten met een presentatie, behoren onder andere tot de werkzaamheden als stagiair. Vooral het meewerken met de advocaten is ontzettend leerzaam. Bij Osborne Clarke krijg je binnen twee maanden een goede inkijk in de wereld die de advocatuur heet.

Corné Suijs

Een stage bij Osborne Clarke is iedere ambitieuze rechtenstudent aan te raden. In twee maanden neemt een jonge groep advocaten met opvallend veel ervaring je mee tijdens hun werkzaamheden. Ook krijg je veel zelfstandige opdrachten. Je krijgt een goede inkijk in de advocatuur en daarnaast in het kantoorleven. Naast juridisch inhoudelijke ontwikkeling word je ook meegenomen in de praktische aspecten van de advocatuur. Calls, meetings en zittingen bij de rechtbank zijn allemaal te verwachten tijdens je tijd op kantoor. Bovendien is er ruimte voor zelfontplooiing en wordt er geluisterd naar jouw interesses om vervolgens een passende en uitdagende stage aan te bieden. Daarnaast geeft Osborne Clarke je de mogelijkheid om bij secties te kijken waarvan je zelf niet eens wist dat je die leuk zou vinden. Ten slotte zijn er veel sociale activiteiten zoals borrels waarbij je je collega’s op een andere manier leert kennen. Kortom, als rechtenstudent is een stage bij Osborne Clarke een unieke, waardevolle ervaring.