Advocaat-stagiair(e) Gezondheidszorg

Bedrijf
Dirkzwager
Type
Vacature
Locatie
Nijmegen
Branche / Vakgebied
Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wij zoeken een enthousiaste advocaat-stagiair(e) voor onze sectie Gezondheidszorg.

Wat ga je doen?

Je gaat adviseren en procederen op het gebied van het ‘klassieke’ gezondheidsrecht. In het bijzonder zul jij je richten op patiëntenrechten, medisch tuchtrecht, kwaliteitswetgeving in de zorg en privacyrecht in de zorg. Wetten waar jij je mee zult bezighouden zijn onder meer de Wgbo, Wkkgz, Wmo 2015, Wzd en Wvggz en daarnaast algemene en specifieke privacyregelgeving, zoals onder meer de Avg en de UAvg.

Jouw cliënten zijn zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, ggz-instellingen en brancheorganisaties. Ook sta jij (aanvankelijk samen met een collega) individuele zorgverleners bij in onder meer tuchtprocedures.

Het startsalaris bedraagt € 3.538,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (excl. 8% vakantietoeslag). Klik hier voor de overige arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Ook als je gevorderd advocaat-stagiair(e) bent, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Waar ga je werken?

Binnen de sectie Gezondheidszorg houden dertien advocaten en één werkstudent zich in brede zin bezig met het recht dat van toepassing is op de zorgsector. Iedere advocaat heeft zijn eigen aandachtsgebieden. Binnen de sectie zijn onder meer de volgende specialismen aanwezig: ondernemingsrecht in de zorg, disfunctioneren van medisch specialisten, privacyrecht in de zorg, zorgcontractering, de inkoop en bekostiging van zorg en medisch aansprakelijkheidsrecht.

Jij zult in het bijzonder nauw samenwerken met vier collega-advocaten en twee secretaresses die het team ondersteunen.

Wie ben jij?

Jij hebt de master van je rechtenstudie (bijna) afgerond met goede studieresultaten. Jij hebt specifieke interesse in het gezondheidsrecht.

Jij beschikt over goede mondelinge en sociale vaardigheden. Je bent analytisch en creatief. Ook vind jij het uitdagend om in een praktijk te werken waarin af en toe met spoed een advies wordt opgeleverd of een spoedprocedure wordt gevoerd.

De praktijk waarin jij werkzaam zult zijn is een advies- en procespraktijk. Dat betekent dat je in staat moet zijn om juridische vraagstukken adequaat en volledig uit te werken op een hoog niveau, maar de antwoorden op deze vraagstukken wél op een toegankelijke wijze over het voetlicht moet kunnen brengen. Daarnaast is het belangrijk dat je strategisch kunt denken en tactisch kunt schrijven.

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Luuk Arends, partner, Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof, advocaat-medewerker, of Milou Janssen, advocaat. Je kunt hen telefonisch bereiken op telefoonnummer 024 381 31 28 of per e-mail op arends@dirkzwager.nl, roetertsteenbruggen@dirkzwager.nl of m.m.a.janssen@dirkzwager.nl.

Wil je direct solliciteren? Klik dan op deze link. Richt je motivatiebrief aan Petra Kiphardt (HR adviseur).