Advocaat-stagiair civiel sectie Gezondheidszorg

Bedrijf
Dirkzwager
Type
Vacature
Locatie
Nijmegen
Branche / Vakgebied
Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Wij zoeken een advocaat stagiair die aan de slag gaat in de civielrechtelijke praktijk van onze sectie Gezondheidszorg!

Wat ga je doen?

Je gaat adviseren en procederen over kwesties die zorgaanbieders en zorgverzekeraars verdeeld houden. Niet zelden gaat het daarbij om principiële zaken, zoals het recht op vrije artsenkeuze en de vraag wie (de behandelend arts of de zorgverzekeraar) uiteindelijk bepaalt of een patiënt behandeld mag worden. Je gaat je ook bezighouden met procedures over zorginkoop. Je staat zorgaanbieders bij die tegen problemen aanlopen in het contracteerproces met zorgverzekeraars of die het niet eens zijn met bepaalde vergoedingspercentages. Verder sta je zorginstellingen bij in zaken over medische aansprakelijkheid. Je probeert deze zaken minnelijk te regelen en procedeert als regelen niet mogelijk blijkt.

Jouw cliënten zijn overwegend (grote) zorginstellingen.

Het startsalaris bedraagt € 3.282,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (excl. 8% vakantietoeslag). Klik hier voor de overige arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Waar ga je werken?

De sectie gezondheidszorg houdt zich in brede zin bezig met het recht dat van toepassing is op de zorgsector. Iedere advocaat heeft zijn eigen aandachtsgebied. Om je een aantal voorbeelden van deze specialismen te geven: medische aansprakelijkheid, tuchtrecht, privacyrecht, jeugdrecht, bestuursrecht (procedures tegen de NZa), ondernemingsrecht, medezeggenschapsrecht en disfunctioneren van medisch specialisten.

Jouw directe collega’s zijn 14 advocaten, drie werkstudenten en de secretaresses van de sectie. 

Wie ben jij?

Je hebt de master van je rechtenstudie (bijna) afgerond met goede studieresultaten. Jouw interesse ligt vooral bij het verbintenissenrecht en/of ondernemingsrecht. Verder heb je belangstelling voor de zorgsector. Tijdens je studie heb je stage gelopen bij een advocatenkantoor.

Je hebt een vlotte persoonlijkheid en een praktische instelling. Verder sta je stevig in je schoenen, weet je van aanpakken en ben je in staat om zelfstandig te werken.

Ook als je gevorderd advocaat-stagiair(e) bent, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Koen Mous, partner, of met Pascalle Boerrigter, medewerker. Je bereikt hen op telefoonnummer: 024-381 31 09 en via e-mail op mous@dirkzwager.nl of boerrigter@dirkzwager.nl.
Wil je solliciteren? Klik dan op deze link. Richt je sollicitatiebrief aan Petra Kiphardt (HR adviseur).