Student-stagiair

Bedrijf
Van der Feltz advocaten
Type
Stage
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Fiscaal Recht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Bij Van der Feltz advocaten krijg je de kans om 2 maanden lang kennis te maken met de praktijk van een nichekantoor. Als het grootste gespecialiseerde kantoor in bouw en vastgoed, energie, overheid en cassaties bieden wij regelmatig een stageplek voor getalenteerde studenten die geïnteresseerd zijn in zowel het privaatrecht als het bestuursrecht.

Het opleidende karakter van Van der Feltz zorgt ervoor dat wij student-stagiairs zo goed mogelijk voorbereiden op het échte werk. Als student-stagiair krijg je bij Van der Feltz de mogelijkheid om twee maanden intensief mee te draaien. Onze advocaten zullen je betrekken bij hun dagelijkse werkzaamheden en je vragen hen daarin te ondersteunen door jurisprudentieonderzoek te doen, notities te schrijven en processtukken voor te bereiden. Daarnaast wordt je ook uitgenodigd om zittingen bij te wonen van de bestuurs- en civiele rechter en zie je jouw eigen werk terug in de pleidooien. 

Bij ons staan korte lijnen en een persoonlijke benadering voorop. Tijdens jouw stage ben je uitgenodigd voor alle sociale evenementen en het einde van de week sluiten we graag af met een vrijdagmiddagborrel. 

Rechtsgebieden

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring en zijn actief in de volgende rechtsgebieden: aanbesteding en staatsteun, aansprakelijkheid en schade, algemeen bestuursrecht, belastingrecht, bouwrecht, cassaties, energierecht, grondverwerving en -exploitatie, vastgoed en onroerend goed, milieu(straf)recht en ruimtelijke ordening.

Onze focus ligt op de sectoren:

  • Bouw & Vastgoed
  • Energie
  • Industrie
  • Overheid

Wij staan in deze sectoren cliënten bij als gemeenten, provincies, aannemers, projectontwikkelaars, waterbedrijven, bedrijven in de industrie (chemie, farma, zware industrie), energiebedrijven en bedrijven actief in (duurzame) energie.

Opleidend karakter

Van der Feltz biedt zowel de nieuwe, als de huidige generatie (top)advocaten de gelegenheid om zich te ontwikkelen en te specialiseren. Advocaat-stagiairs worden intensief begeleid en krijgen gedurende hun stage direct eigen verantwoordelijkheden. Korte lijnen en een persoonlijke benadering maken  het contact soepel, informeel en effectief. Student-stagiairs krijgen bij Van der Feltz de kans om kennis te maken met de advocatuur op het hoogste niveau.

Solliciteren?

Wil jij je verder ontwikkelen als jurist door bezig te zijn met specialistisch maatwerk? En ben jij benieuwd naar het dagelijkse reilen en zeilen van een advocatenkantoor waar je tot aan de hoogste rechter kan meekijken? En ben je masterstudent of derdejaars universitaire bachelorstudent Rechtsgeleerdheid? Dan is het volgen van een student-stage bij Van der Feltz advocaten echt iets voor jou! Met onze persoonlijke aanpak en jouw gemotiveerde inzet kun jij echt iets bijdragen aan ons kantoor!

Wil je meer weten of je direct aanmelden voor een student stage bij Van der Feltz advocaten? Mail dan jouw curriculum vitae, cijferlijst en motivatiebrief naar Willem Bosma (bosma@feltz.nl).

Meer informatie over ons team, ons kantoor en ervaringen van oud-student stagiaires vind je op onze website: https://www.feltz.nl/nl/werken-bij/student-stage/ Tot ziens in Den Haag!