Student-stagiaire Sportrecht

Bedrijf
CMS
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

CMS is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. CMS biedt gespecialiseerde juridische en fiscale diensten. Wij onderscheiden ons daarbij door betrokkenheid en kennis van onze cliënten en de sectoren waarin zij actief zijn.

Wij zijn voortdurend op zoek naar talent. Het is onze ambitie om onze positie door groei verder uit te bouwen. Wij helpen onze cliënten bij het realiseren van hun ambities en dat doen wij ook voor jou. 

Voor ons kantoor in Utrecht zijn wij doorlopend op zoek naar een

Student-stagiaire sportrecht

Wat ga je doen? 

Je komt te werken in een gecombineerde praktijk van arbeidsrecht en sportrecht, in een team van enthousiaste en gedreven advocaten.

Tijdens je student-stage krijg je een beeld van de dagelijkse (internationale) praktijk waar je een onderdeel van wordt.

Je werkt mee in lopende zaken en je neemt samen met de advocaten deel aan (internationale) conference calls en besprekingen. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de lopende dossiers door verschillende stukken op te stellen, waaronder brieven, processtukken en/of adviezen.
Deze stage geeft je de mogelijkheid om binnen de verschillende terreinen van het sportrecht en het (corporate) arbeidsrecht zowel de proces- als de adviespraktijk te leren kennen. 
Je bent werkzaam voor een advocaat met een specialisatie in dopingprocedures, selectiezaken en sport-gerelateerde ontslagzaken. Je krijgt dus de kans om mee te kijken in een sportpraktijk waarin op hoog niveau advies gegeven wordt aan sportbonden, sportverenigingen en (internationale) topsporters.

Tijdens je stage deel je een kamer met een van de advocaten en neem je deel aan (interne) cursussen en sociale activiteiten.

Een student-stage duurt 8 weken waarbij je een vergoeding ontvangt van €1500,- (bij fulltime inzet).

Wie ben jij? 

  • Je hebt je bachelor afgerond of bent bezig met je master; 
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met arbeidsrecht en sportrecht, geïllustreerd door je gevolgde vakken, masterrichting, student-stages, etc.; 
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk; 
  • Je bent enthousiast, kwaliteitsgericht, sociaal, zelfstandig en gedreven.

Wil je solliciteren? 

Stuur dan je motivatie, curriculum vitae, meest recente cijferlijsten en eventuele stagebeoordeling(en) naar Misha Verbeek of Evelyne Hof via recruitment@cms-dsb.com.
Voor vragen kun je contact opnemen via +31 20 3016 261 of +31 20 3016 26