Student-stagiaire Real Estate – Bouw- en aanbestedingsrecht

Bedrijf
CMS
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland behoort CMS tot één van de meest toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 150 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bedienen wij onze cliënten, waarbij wij onze diepgaande kennis van de Nederlandse markt, waarop wij al meer dan een eeuw actief zijn, combineren met ons wereldwijde netwerk en perspectief.

In een wereld waar alles continu in ontwikkeling is, kijken wij naar de toekomst. Deze toekomstgerichte visie is onderdeel van ons DNA. Wij anticiperen op mogelijke uitdagingen, versnellen waar nodig en ontwikkelen innovatieve en duurzame oplossingen voor onze cliënten. Wij zijn trots op een werkomgeving waarin deze visie naar voren komt en onze medewerkers aangemoedigd worden hun verantwoordelijkheden te nemen, mening te delen en waar de ruimte bestaat om jouw talent te ontwikkelen. Ons DNA kenmerkt zich, ondanks het grote en internationale karakter als nuchter, toegankelijk, samenwerkingsgericht en allen gedreven door een passie voor ons vak.

Ga jij samen met ons de toekomst aan?

Als je bij CMS aan de slag gaat, betekent dat meer dan alleen juridisch inhoudelijk op topniveau werken. Wij weten dat je verder moet kijken dan alleen jouw vakgebied. Het is essentieel dat je je kunt en wilt verplaatsen in de wereld van jouw cliënt. Dit betekent dat we tijdens de sollicitatieprocedure niet alleen kijken naar jouw kennis, maar ook naar jouw persoonlijkheid, drijfveren en motivatie. Wat je kunt, is een randvoorwaarde, wie je bent is voor ons cruciaal.

Voor onze praktijkgroep Real Estate – Bouw- en Aanbestedingsrecht in Amsterdam zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste student-stagiaires.

Real Estate – Bouw- en Aanbestedingsrecht

De praktijkgroep Real Estate & Construction behoort tot één van de grootste van Nederland met meer dan 40 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. De praktijkgroep is sterk gespecialiseerd en internationaal georiënteerd. De praktijkgroep houdt zich met alle facetten van het vastgoed bezig: van algemeen bestuursrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht tot projectontwikkeling, transacties, vastgoedfinanciering, aanbestedingsrecht, belastingadvies, notariaat en bouwrecht.

Aanbestedingspraktijk

CMS heeft als één van de weinige grote kantoren een aanzienlijke en succesvolle aanbestedingspraktijk. CMS wordt in de markt herkend als koploper op dit vlak en weet zich mede om die reden verzekerd van een groot cliëntenbestand die voor heel aansprekende aanbestedingen onze bijstand vraagt. De aanbestedingspraktijk vergt een no nonsens houding en een creatieve geest om zo cliënten optimaal te kunnen adviseren.

Bouwrechtpraktijk

CMS heeft van oudsher een sterke bouwrechtpraktijk. CMS staat zowel opdrachtnemers (aannemers, projectontwikkelaars, adviesbureaus, architecten etc.) als opdrachtgevers (rijksoverheid, gemeenten, provincies, etc.) bij in complexe vraagstukken over aansprekende projecten. Niet alleen is CMS betrokken bij de contractering en het contractmanagement, we procederen ook bij de burgerlijke rechter of in arbitrage.

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een team van enthousiaste en gedreven advocaten. Tijdens je student-stage krijg je een beeld van hun dagelijkse - internationale - praktijk waar je onderdeel van wordt. Je werkt mee in lopende zaken en je neemt samen met de advocaten deel aan internationale conference calls en besprekingen. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de lopende dossiers door verschillende stukken op te stellen waaronder brieven, processtukken en/of adviezen. Deze stage geeft je de mogelijkheid om binnen de verschillende terreinen van het bouw- en aanbestedingsrecht zowel de proces- als de adviespraktijk te leren kennen. Tijdens de stage werk je samen met advocaten en neem je deel aan - interne - cursussen en sociale activiteiten. Je komt te werken op ons prachtige kantoor op de Zuidas. Je collega's zijn teamspelers met een passie voor hun vak. De stage duurt in principe 2 maanden. Daarvoor ontvang je een vergoeding van € 1.500. De student-stages starten altijd in de oneven maanden.

Wie ben jij?

  • Je bent in de eindfase van je bachelor of masterstudent;
  • Je bent zelfstandig en flexibel, maar werkt ook graag samen in teamverband;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • Affiniteit met het privaatrecht en procederen is een vereiste;
  • Affiniteit met het bouw- en aanbestedingsrecht is een pré.

Wij bieden

  • Een dynamische en internationale leeromgeving;
  • Leuke en inspirerende collega's;
  • Veel flexibiliteit, om ook bijvoorbeeld post-corona op vaste dagen vanuit huis te blijven werken;
  • Werken in een gespecialiseerd team.

Hebben we je geïnspireerd en wil je meer informatie? Aarzel dan niet contact op te nemen met ons recruitment team via recruitment@cms-dsb.com.