Student-stagiair(e) Real Estate (Bouw- en Aanbestedingsrecht)

Bedrijf
CMS
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland behoort CMS tot de toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 150 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bedienen we onze cliënten vanuit onze kantoren in Amsterdam, Utrecht en Brussel. We combineren onze diepgaande kennis van de Nederlandse markt, waarop we al meer dan een eeuw actief zijn, met een wereldwijd netwerk en perspectief.  

Onze toekomst gerichte visie is onderdeel van ons DNA. We anticiperen op mogelijke uitdagingen, versnellen waar nodig en ontwikkelen innovatieve en duurzame oplossingen. Wij zijn trots op een werkomgeving waar onze medewerkers aangemoedigd worden hun verantwoordelijkheden te nemen, mening te delen, advies te zoeken en waar talent zich snel kan ontwikkelen.

Praktijkgroep Real Estate & Construction

De praktijkgroep Real Estate & Construction behoort tot één van de grootste van Nederland met meer dan 40 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. De praktijkgroep is sterk gespecialiseerd en internationaal georiënteerd. Wij houden ons met alle facetten van vastgoed bezig; van algemeen bestuursrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht tot projectontwikkeling, transacties, vastgoedfinanciering, aanbestedingsrecht, belastingadvies, notariaat en bouwrecht.

Aanbestedingspraktijk

CMS heeft als één van de weinige grote kantoren een aanzienlijke en succesvolle aanbestedingspraktijk. CMS wordt in de markt herkend als koploper op dit vlak en weet zich mede om die reden verzekerd van een groot cliëntenbestand die voor heel aansprekende aanbestedingen onze bijstand vraagt. De aanbestedingspraktijk vergt een no nonsense houding en een creatieve geest om zo cliënten optimaal te kunnen adviseren.

Bouwrechtpraktijk

CMS heeft van oudsher een sterke bouwrechtpraktijk. CMS staat zowel opdrachtnemers (aannemers, projectontwikkelaars, adviesbureaus, architecten, etc.) als opdrachtgevers (rijksoverheid, gemeenten, provincies, etc.) bij in complexe vraagstukken over aansprekende projecten. Niet alleen is CMS betrokken bij de contractering en het contractmanagement, we procederen ook bij de burgerlijke rechter of in arbitrage.

Voor onze praktijkgroep Real Estate, sectie Bouw- en aanbestedingsrecht zoeken wij doorlopend enthousiaste student-stagiaires. Je bent dan werkzaam binnen het team dat zich bezig houdt met het civielrechtelijke deel van het vastgoed, te weten bouwrecht en aanbestedingsrecht.

Tijdens een fulltime studentstage van twee maanden leer je de dagelijkse praktijk van onze advocaten kennen. Je neemt deel aan de lopende zaken en gaat mee naar zittingen en besprekingen. Ook lever je waar mogelijk een inhoudelijke bijdrage aan het opstellen van processtukken en adviezen voor cliënten.

Heb jij een privaatrechtelijke achtergrond en wil je kennis komen maken met het bouw- en aanbestedingsrecht in een internationale praktijk? Kom dan een student-stage lopen bij CMS!

Hebben we je geïnspireerd en wil je meer informatie?

Als je nog prangende vragen hebt, aarzel dan niet contact op te nemen Jamie-Lee van der Meer via recruitment@cms-dsb.com.

Wil je solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief, curriculum vitae, meest recente cijferlijst, eventuele stagebeoordelingen en per wanneer je beschikbaar bent. Deze kun je per e-mail sturen aan: recruitment@cms-dsb.com t.a.v. Jamie-Lee van der Meer (Campus Recruiter).