Student-stagiair(e) Advocatuur

Bedrijf
Baker McKenzie
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht, Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Juridisch Onderzoek, Overig
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Informatie

Baker McKenzie is één van 's werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor, met 77 kantoren in 47 landen. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen voor internationale en Nederlandse topcliënten.

Wil jij écht weten hoe het eraan toegaat op een internationaal advocatenkantoor? Kom dan student-stage lopen! Wij bieden je de mogelijkheid om twee maanden fulltime mee te lopen op ons kantoor. Bij onze civiele praktijk kun je als student-stagiaire terecht bij de secties: Corporate M&A, Banking & Finance, Employment, Litigation, IP/IT & Commercial, Real Estate en Competition & Trade. Voor meer informatie over de verschillende secties, klik hier! Bij welke sectie je stage kan lopen, hangt af van je eigen ambitie, je afstudeerrichting en je persoonlijke kwaliteiten. Vermeld bij je sollicitatie duidelijk naar welke sectie je voorkeur uitgaat en waarom.

Functie

Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega's en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo's. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek.  Je woont zittingen, praktijkgroepbesprekingen en clientmeetings bij. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor- en sectie gerelateerde uitjes en andere momenten van ontspanning.

Eisen

Baker McKenzie is altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiaires. Je kiest bewust voor een stage bij een groot, internationaal kantoor en kunt dit goed motiveren. Je zit minimaal in het derde jaar van je universitaire studie Nederlands Recht en beschikt over een goed CV (met nevenactiviteiten) evenals een goede cijferlijst. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal en wil je graag stage komen lopen in een team om te werken aan grensoverschrijdende zaken. Je wilt jezelf ontwikkelen en je kennis verdiepen en verbreden in een internationale omgeving. Ook vind je het leuk om op sociaal vlak actief te zijn binnen de sectie.

Interesse

Ben jij klaar voor deze uitdaging en herken jij jezelf in bovengenoemde functieomschrijving? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier waar je je CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordelingen kunt uploaden. Geef ook duidelijk aan in welke maanden je beschikbaar bent voor een studentstage.