Studentstage

Bedrijf
Dirkzwager
Type
Stage
Locatie
Arnhem,Nijmegen
Branche / Vakgebied
Fiscaal Recht, Intellectueel Eigendom, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht
Taal
Nederlands

Omschrijving

Wij bieden gedreven rechtenstudenten de mogelijkheid om tijdens een stage kennis te maken met de verschillende secties en vakgebieden van Dirkzwager. Je kunt bij ons zowel binnen de advocatuur, notariaat als binnen onze fiscale sectie stage lopen. Zo kom je erachter of werken in de advocatuur, het notariaat of fiscale dienstverlening bij je past en of Dirkzwager een kantoor is dat je aanspreekt.

Onze reguliere fulltime stage duurt acht weken. Als een reguliere fulltime stage voor jou (wegens andere verplichtingen) niet mogelijk is, kunnen we de stage in overleg anders inrichten. Bijvoorbeeld een langere of kortere periode dan acht weken en/of minder dan vijf dagen per week  Maatwerk is dus mogelijk.

Hieronder vind je onder de kopjes 'stage advocatuur', 'stage notariaat' en 'stage fiscaal' meer informatie over onze stagemogelijkheden.

Stage advocatuur

Wij bieden zowel op ons kantoor in Arnhem als op ons kantoor in Nijmegen de mogelijkheid om stage te lopen in de advocatuur. De opzet van de stages verschilt wel iets.

Als je stage loopt in de advocatuur op kantoor Arnhem kun je kiezen uit een stage op één sectie of twee secties (waarbij je halverwege je stage wisselt van sectie). Je kiest de sectie(s) zelf. Op kantoor Arnhem hebben wij de volgende secties waarop je stage kunt lopen:

- Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering
- Arbeidsrecht
- IE/IT
- Ondernemingsrecht
- Overheid en Vastgoed

Op kantoor Nijmegen wordt een kantoorbrede stage aangeboden en verricht je werkzaamheden voor alle secties in Nijmegen. Dit zijn: Overheid en Vastgoed, Gezondheidszorg, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.

Stage notariaat

Als stagiair(e) op het notariaat verricht je bij Dirkzwager werkzaamheden voor alle notariële rechtsgebieden (familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed). De notariële stage vindt altijd plaats op ons kantoor in Arnhem.

Stage fiscaal

Als stagiair(e) op onze sectie Fiscaal bij Dirkzwager werkzaamheden voor alle fiscale werkzaamheden. De stage vindt altijd plaats op ons kantoor in Arnhem.

Wat ga je doen als je stage loopt?

Tijdens de studentstage (zowel in Arnhem als in Nijmegen) maak je kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken of aktes. Daarnaast ga je - in het geval van de advocatuur - mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met cliënten. Ook bieden wij je de mogelijkheid om bijeenkomsten binnen kantoor bij te wonen, zoals interne cursussen en lezingen, jurisprudentielunches en kantoorborrels. Student-stagiaires in de advocatuur worden daarnaast uitgenodigd om mee te gaan naar Jonge Balie activiteiten. Loop je stage in het notariaat, dan ben je van harte welkom bij activiteiten van de Vereniging voor Jonge Kandidaat-Notarissen te Gelderland.

Huisvesting

Wanneer je verder weg woont kun je op zoek naar een woonruimte in de regio Arnhem/Nijmegen en komen wij je tegemoet in de huisvestingskosten. Deze vergoeding bedraagt maximaal € 400,- per maand. 

Interesse?

Lijkt het je wat om stage te lopen bij Dirkzwager? Solliciteer dan naar een stageplek door op deze link te klikken en upload de stukken die op het sollicitatieformulier staan vermeld.

Denk daarbij aan het volgende:
- Richt je motivatiebrief aan HR;
- Geef in je motivatiebrief aan in welke periode je stage wilt lopen;
- Bij een stage in de advocatuur: vermeld in je brief naar welke vestiging je voorkeur uitgaat (Nijmegen of Arnhem);
- In geval van een stage in de advocatuur op onze vestiging Arnhem: geef aan naar welke sectie(s) je voorkeur uitgaat.

Na ontvangst van alle stukken laten wij jou zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Onvolledige sollicitaties kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het lopen van een stage? Neem dan contact op met een van onze stage-coördinatoren.