Advocaat-stagiair(e) Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering

Bedrijf
Dirkzwager
Type
Vacature
Locatie
Arnhem
Branche / Vakgebied
Privaatrecht
Taal
Nederlands

Omschrijving

Algemene schadepraktijk | Analytisch sterk | Schrijftalent | Letselschade | Gedrevenheid

Wat ga je doen?

Je gaat als advocaat-stagiair(e) aan de slag in onze algemene schadepraktijk. Wij zoeken een collega met een specifieke belangstelling voor letselschade die er bewust voor kiest om (voornamelijk) de partij bij te staan die aansprakelijk gesteld wordt.

Op een gemiddelde werkdag ben je bezig met het schrijven van heldere processtukken en adviezen. Ook schrijf je korte blogs over actuele jurisprudentie op onze kennispagina. Op deze manier deel je jouw kennis met (potentiële) cliënten. Ons doel is om van jou een topadvocaat binnen het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht te maken! Dit doen we door middel van intensieve begeleiding.

Naast de dagelijkse praktijk volg je de Beroepsopleiding Advocatuur en andere interne cursussen (o.a. binnen de Dirkzwager Academy). Wij moedigen je aan om actief te worden bij de Jonge Balie Gelderland om in contact te komen met andere jonge advocaten die werken in het arrondissement Gelderland.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op de sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering in Arnhem. Samen met ca. 25 collega-advocaten vorm je de grootste schadesectie van Nederland. Onze schadesectie staat vooral verzekeraars, assurantiemakelaars en overige bedrijven bij.

De sectie is actief op alle facetten van het aansprakelijkheids-, schade- en verzekeringsrecht. Je kunt daarbij onder meer denken aan letselschade (o.a. werkgeversaansprakelijkheid), schadevergoedingsrecht, (verzekerings)fraudezaken, commerciële handelsgeschillen en beroeps- en productaansprakelijkheid.

Wie ben jij?

Jij hebt een passie voor het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Je bent gedreven, zelfstandig en analytisch sterk en dit blijkt dit ook uit je studieresultaten. Het opstellen van mooie juridische stukken en het bedenken van creatieve argumenten geeft jou energie. Daarnaast kun jij goed samenwerken en steek jij graag de handen uit de mouwen.

Wij maken graag kennis met jou! Solliciteer ook gerust als je een gevorderd advocaat-stagiair(e) bent.

Arbeidsvoorwaarden

Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

  • een contract voor de duur van je advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden);
  • als advocaat-stagiair(e) start je in je eerste jaar met een salaris van € 3.226,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2019, excl. 8% vakantietoeslag);
  • een goede pensioenregeling;
  • een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
  • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
  • een laptop en een mobiele telefoon;
  • veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Henriek Kragt (026 – 353 84 41), René Wildenburg (026 – 353 83 46) of Frank van Toorn (026 – 353 84 12).

Wil je solliciteren? Klik dan op deze link.