Student-stage

Bedrijf
Van Benthem & Keulen
Type
Stage
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

DE VAN BENTHEM & KEULEN STUDENTSTAGE

Ben je universitair rechtenstudent in de laatste fase van je studie? Heb jij zin om bij een ambitieus en innovatief fullservice kantoor een studentstage te volgen? Wil jij onderdeel uitmaken van een toegankelijk topkantoor? Dan zijn wij op zoek naar jou. Meld je snel aan, want de beschikbaarheid van studentstageplekken is beperkt.

MENTALITEIT

Wij gaan ervan uit dat je goede studieresultaten hebt en dat je mee wilt én kunt in onze manier van werken. Dat betekent dat je het in je hebt om een uitstekende advocaat te worden, dat je ambitieus bent, actief en sociaal vaardig. Als je over die kwaliteiten beschikt, kun je bij ons ervaren hoe het is om op topniveau in de advocatuur te werken.

BREDE STAGE

Kies je voor een brede stage, dan werk je kantoorbreed voor verschillende praktijkgroepen.
Zo krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur en ons kantoor. Door een brede stage kun je ontdekken welke rechtsgebieden jou aanspreken.

FOCUS STAGE

Ben je ervan overtuigd dat jouw keuze vaststaat en wil je stage lopen bij een specifieke praktijkgroep? Solliciteer dan op een focusstage. Hierdoor krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk binnen het rechtsgebied van jouw keuze en van ons kantoor.
Een focusstage is afhankelijk van beschikbaarheid. Vermeld jouw voorkeur bij de sollicitatie.

MEEWERKEN IN ZAKEN

Tijdens de stageperiode krijg je een vaste begeleider. Een advocaat-stagiaire die zorgt dat je kennismaakt met de vele facetten van ons vak en bij wie je altijd met vragen terecht kunt.
Bij Van Benthem & Keulen laten we je meedraaien met zaken die op dat moment spelen.
Als het kan, ga je zelfs mee naar zittingen en neem je deel aan besprekingen met onze cliënten. Daarnaast werk je inhoudelijk mee aan zaken: je stelt notities, adviezen en conceptprocesstukken op en doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek.

VAKKENNIS, MENSENKENNIS

Als studentstagiair (brede stage) neem je deel aan de wekelijkse lunches van de verschillende praktijkgroepen. Ook bij een focusstage kun je hier desgewenst aan deelnemen. Tijdens deze lunches bespreken de deelnemers hun nieuwe zaken, recente jurisprudentie en literatuur.

Je bent welkom bij andere vakgerichte en sociale activiteiten van ons kantoor, zoals inhouse-cursussen en de wekelijkse kantoorborrel. Verder betrekken we je bij de activiteiten van de
Jonge Balie, waaronder de maandelijkse borrel, lezingen, pleitoefeningen en feesten.

Kortom: je krijgt bij ons een stage mét inhoud en een eerste kennismaking met het advocatenleven.

EVALUATIE EN EINDBEOORDELING

Tijdens je stage krijg je inzicht in wat er goed gaat en krijg je aanwijzingen hoe je je verder kunt verbeteren. Na de stage volgt een mondelinge evaluatie en een schriftelijke eindbeoordeling.
Als je de stage als vak wilt inbrengen, schrijf je ook een kort stageverslag.

UITSTEKENDE STAGEREGELING

Een stage duurt zes weken en is op fulltime basis. Je ontvangt daarvoor een vergoeding van €750,00 bruto. Het is in overleg mogelijk om tijdens de stage één vak te volgen. Dit maakt de keuze voor de stageperiode makkelijker en voorkomt dat jouw stage tot studievertraging leidt.