Advocaat-stagiair(e) Vastgoed

Bedrijf
Lexence
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Lexence is een leading firm op het gebied van Real Estate (Legal 500, 2020). Samen met de andere advocaten binnen onze groeiende bouw-, aanbestedings- en projectontwikkelingspraktijk begeleid en adviseer jij onder andere projectontwikkelaars, aannemers en beleggers op het terrein van projectontwikkeling, bouw en aan- en verkoop van vastgoed. Waar nodig, procedeer je ook. Dus kies jij voor deze functie dan kies je voor een breed werkgebied en persoonlijke groei in de wereld van het vastgoed.

FUNCTIE: ADVOCAAT-STAGIAIRE DIE ZICH WIL ONTWIKKELEN IN DE WERELD VAN HET VASTGOED

Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van een compact team dat adviseert, en waar nodig procedeert, in het kader van het privaatrechtelijke deel van projectontwikkeling en het bouwrecht. Het gaat hierbij vaak om aansprekende (grotere) transformatie- of nieuwbouwprojecten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het adviseren over de structuur van (complexe) projectontwikkelingstrajecten, al dan niet in samenwerking met ons vastgoednotariaat en onze andere disciplines (zoals de teams huurrecht, ruimtelijk ordeningsrecht, fiscaalrecht);
 • Het opstellen en uitonderhandelen van allerlei verschillen overeenkomsten met, of voor, projectontwikkelaars, aannemers, adviseurs (architecten), gemeenten etc.;
 • Het opstellen van processtukken voor de rechtbank of voor de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen;
 • Het vertegenwoordigen en bijstaan van cliënten tijdens besprekingen en zittingen;
 • Het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek. 

WIJ ZOEKEN: EEN CREATIEF JURIST MET GEVOEL VOOR DE COMMERCIËLE EN TECHNISCHE ASPECTEN VAN HET VASTGOED

 • Een afgestudeerde meester in de rechten met grote interesse in de vastgoedpraktijk;
 • Een ondernemende, ambitieuze no nonsense instelling;
 • Een leergierig, eigenwijs en enthousiast jurist met goede sociale vaardigheden;
 • Een gemotiveerd juridisch talent met een oplossingsgerichte werkwijze, analytisch vermogen en een foutloze beheersing van de Nederlandse taal.

WIJ BIEDEN: VEELZIJDIGHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID VANAF DAG 1

 • Uitdagend werk voor aansprekende nationale en internationale cliënten;
 • Een prettige collegiale sfeer en nauwe samenwerking met de betreffende partner, te weten Jan-Willem Raadgever;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door ons eigen interne opleidingsprogramma ‘de Kennisladder’;
 • Sociale activiteiten, waaronder bootcamp, hardlooptrainingen en kantooruitjes.

OVER ONS: EEN VASTGOEDSPECIALIST DIE CLIENTEN VOORZIET VAN HELDER EN PRAGMATISCH ADVIES

Lexence is een zich continu ontwikkelend advocaten- en notarissenkantoor in Amsterdam gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Wij bedienen met verschillende teams aansprekende cliënten die in de top van hun markt opereren.

Binnen onze vastgoedsectie verlenen wij full service op het gebied van vastgoed. Dit betekent juridische dienstverlening op alle vlakken: vanaf het eerste moment van planvorming (Ruimtelijke Ordening), projectontwikkeling en bouwen tot en met de verkoop, verhuur en exploitatie van vastgoed. Als onderdeel van het transacties en projectontwikkelingsteam ben je van a tot z betrokken en heb je direct contact met de cliënt en de advocaat van de wederpartij.

SOLLICITEREN & CONTACT: BEN JIJ KLAAR VOOR HET ECHTE WERK?

Als jij enthousiast wordt van bovenstaande tekst, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. In je motivatiebrief lezen wij graag waarom jij denkt dat deze plek voor jou het Echte Werk is. Solliciteren kan via deze link. Mocht je nog vragen hebben over deze functie of over het sollicitatieproces, aarzel dan niet en neem contact op met onze recruiter Floranne van de Hoef via telefoonnummer 020 - 5736 718.

* Lexence conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Uitsluitend sollicitaties via de website worden in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.