Student-stage HBO-Rechten / WO-Rechten

Bedrijf
LEAN LAWYERS
Type
Stage
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

LEAN LAWYERS is geen doorsnee kantoor, laten we dat meteen maar vaststellen. Sinds onze oprichting in juli 2016 zijn we keihard gegroeid en dat ligt voor een groot deel aan ons mantra: Find the value, root the waste.

Wij zijn ervan overtuigd dat een vlot kantoor met een goede sfeer van grote waarde is voor medewerkers én klanten. Daarom doet LEAN LAWYERS de versleten regels en stijfheid van de oude advocatuur de deur uit. Geen urennormen, geen hiërarchisch model, geen ‘u’ en ‘ja meneer’, maar een soepele organisatie waarin iedereen samenwerkt.

Onze missie is simpel, namelijk het leveren van toegevoegde waarde. Elke dag weer, 365 dagen per jaar. Geen overbodige, ingewikkelde stukken, maar steeds weer heldere en praktische oplossingen voor het probleem. ‘Law made simple’ noemen we dat. Niets meer, niets minder.

De rechtsgebieden waarin we binnen ons kantoor met name werkzaam zijn, zijn: ondernemingsrecht, algemeen verbintenissenrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, (financieel) aansprakelijkheidsrecht en huurrecht. 

Omdat we ons zo snel ontwikkelen zijn we voor ons kantoor in Utrecht op zoek naar een juridisch stagiair(e) met de volgende eigenschappen:

 • Je zit in de stagefase van je studie HBO-Rechten / WO-rechten;
 • Je beschikt over een goed stel hersenen, je bent ambitieus en sociaal vaardig;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands (en bij voorkeur ook Engels);
 • Je hebt vooral interesse in het privaatrecht, met de nadruk op arbeids- en ondernemingsrecht, insolventierecht of financieel recht;
 • Je bent in staat om naast juridische juistheid ook te zoeken naar de beste commerciële oplossing, en je vindt het belangrijk om goed contact met cliënten te onderhouden.

Heb je talenten die niet per sé iets met het recht te maken hebben? Vertel ons er dan vooral meer over! Op ons kantoor werken mensen die ook talent hebben voor (en werken met-) fotografie, webdesign, wielrennen, yoga en mindfulness. schrijven en cabaret. Dat vinden we leuk. 

Je mag natuurlijk ook wat van ons verwachten. Omdat we afscheid wilden nemen van sommige vastgeroeste werkwijzen van de advocatuur kun je bij ons rekenen op:

 • Een cultuur voor constante verbetering, zowel qua kwaliteit als sfeer;
 • Veel lol en een uitstekende balans tussen werk en privé;
 • Een marktconforme stagevergoeding;
 • Een veelzijdige en uitdagende praktijk;
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling en echte doorgroeimogelijkheden, een carrièrebenadering die heel anders is dan bij de traditionele advocatenkantoren;
 • Een, fijne werkomgeving, verdomd goede lunch en natuurlijk een stevige bak koffie.

Jouw werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het doen van jurisprudentieonderzoek, het opstellen van memo’s, processtukken en correspondentie in concept, het bijwonen van besprekingen met cliënten en indien mogelijk het bijwonen van een of meerdere zittingen. Daarnaast zal je je bezighouden met ondersteunende werkzaamheden op het gebied van kantoororganisatie.

Lijkt het je wat om bij een groeiend en jong kantoor aan de slag te gaan? Wil jij de eerste stappen van je carrière buiten de gebaande paden zetten? Stuur ons dan je CV en een goede motivatiebrief op. We zijn bovenal geïnteresseerd in jou als persoon, maar stuur bij je sollicitatie toch maar even je cijferlijsten mee!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Aida Yazdanpanah, advocaat bij LEAN LAWYERS via aida@leanlawyers.nl. Geef je ook aan vanaf wanneer en voor welke tijdsduur je stage wil lopen? Wie weet tot snel!