Advocaat-stagiaire

Bedrijf
Allen & Overy
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht, Strafrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Functiebeschrijving

Wij zijn een internationaal advocatenkantoor dat stevig is geworteld in de Nederlandse markt. Het kantoor biedt hoogwaardige juridische dienstverlening aan (beursgenoteerde) grote en middelgrote ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. Vanuit het monumentale pand aan de Apollolaan in Amsterdam beoefenen zo’n 190 bevlogen advocaten, notarissen en fiscalisten de nationale en internationale rechtspraktijk.

Wij zijn het gehele jaar door op zoek naar advocaat-stagiaires.

Als advocaat-stagiair ben je onderdeel van een gedreven en hecht team onder leiding van een partner en ga je direct aan de slag voor nationale en internationale cliënten. Je volgt een uitgebreid intern trainingsprogramma en wisselt in de eerste drie jaar van je opleiding van praktijkgroep. Zo volg je de opleiding in een procespraktijk én in een transactiepraktijk en haal je het maximale uit je advocaat-stage. Jouw persoonlijke wensen tellen hierbij uiteraard mee. Je wordt begeleid door je kamergenoot, een ervaren advocaat, en je volgt aan de Law Firm School een programma dat is samengesteld door zestien internationaal opererende advocatenkantoren. Hierdoor bereik je al snel het vereiste niveau van deze gerenommeerde kantoren. 

Profiel

 • Een succesvol afgeronde master Nederlands Recht inclusief civiel effect.
 • Aantoonbare juridische interesse.
 • Sociale vaardigheden.
 • Een ambitieuze teamspeler.
 • Een sterk analytisch vermogen.
 • Bovengemiddelde nieuwsgierigheid.
 • Flexibel en resultaatgericht. 
 • Een creatieve denker.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Upload dan je cv, motivatiebrief, cijferlijsten (middelbare school,  bachelor en master), scriptie en eventuele stagebeoordelingen via de volgende link.

Procedure

Een volledige selectieprocedure bij Allen & Overy bestaat uit vier rondes en duurt gemiddeld twee tot drie weken:

 • Briefselectie
 • Gesprek recruitment
 • Twee assessments. Het eerste assessment programma bestaat uit een aantal testen op het gebied van persoonlijkheid en capaciteiten. Bij het tweede assessment ligt de focus op een analyse opdracht waar concentratie voor nodig is en het vermogen om hoofd-en bijzaken te kunnen onderscheiden, ook bij information overload en verstoringen.
 • Twee gesprekken met in totaal 4 partners.