Activiteitenkalender

A&O First

We kunnen slechts drie studenten vanuit Nederland de mogelijkheid bieden om naar Londen gaan, dus wees er snel bij en solliciteer! Let op: A&O First is speciaal voor tweede- of derdejaars WO-rechtenstudenten.

Select Class Clifford Chance

De Select Class is een unieke manier om Clifford Chance te leren kennen. Gedurende drie dagen je ervaar je hoe het is om te werken voor een kantoor dat zich in de top van de internationale advocatuur bevindt. Je brengt een bezoek aan onze kantoren in Londen en in Amsterdam. Hier zal je werken aan een case die de internationale aspecten van ons werk weergeeft en krijg je volop de mogelijkheid om kennis te maken met onze mensen. Kortom, een ideale manier om te ontdekken of Clifford Chance bij jou past.

Ploum Digital Drinks

Normaal gesproken kun je als student via een kennismakingslunch in contact komen met Ploum. Vanwege de coronacrisis kunnen wij jou helaas niet meer uitnodigen bij ons op kantoor. Om toch met elkaar kennis te kunnen maken, organiseren wij de Digital Drinks: in plaats van een fysieke lunch, nodigen we je uit voor een digitale borrel. Heb jij altijd al willen weten waarom het logo van Ploum een panter is? Of wist je niet eens dat het een panter is? Stel al je vragen over Ploum tijdens deze digitale borrel aan onze advocaten en notarissen.

Houthoff on Tour

Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Van 7 t/m 10 september zullen wij deze acht steden bezoeken om samen met besturen, rechtenstudenten en kantoorgenoten het nieuwe studiejaar in te luiden. Een inspirerend programma met sprekers over verschillende actuele onderwerpen, de mogelijkheid om vragen te stellen en een afsluitend netwerkmoment om nader kennis te maken. Uiteraard conformeren wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

De Rechtspraak: Online Meesterklas: Een inkijk in het werk van de teams Handel en Kanton

Ben jij een (aankomend) jurist met een civiele achtergrond en heb je interesse in een carrière als juridisch medewerker? Meld je dan nu aan voor de Online Meesterklas van de rechtbank Noord-Holland!

Lexence: Lexperience

Ook in het nieuwe normaal willen wij studenten de kans bieden kennis te maken met Lexence! Daarom organiseren wij op 12 en 13 november een Masterclass special edition.

Kennedy Van der Laan: De Lunchtafel 'on tour'

Achtentwintig jaar geleden maakten elf vooraanstaande advocaten een keuze. Bij de oprichting van ons kantoor waren zij vastbesloten om niet ingewikkeld te doen over de advocatuur. Want zo waren zij als mensen: professioneel in het vak, maar prettig, non-conformistisch en relaxed in de omgang. In de afgelopen jaren zijn we als kantoor ontzettend gegroeid, maar deze mindset is gebleven. Wij faciliteren jou dan ook graag bij het maken van een zelfde keuze; een keuze voor een werkgever die bij jou past. Kom jij (sfeer) proeven bij Kennedy Van der Laan om te onderzoeken of wij voor jou eveneens die werkgever zijn?

Van Doorne: Young Talent Class

Wil jij ervaren wat het betekent om advocaat of kandidaat-notaris bij Van Doorne te zijn? Op 19 november krijg jij die mogelijkheid tijdens de vierde editie van de Young Talent Class.

De Brauw: notariële business course

Notariële studenten opgelet! Wil jij erachter komen wat werken als (kandidaat-)notaris bij De Brauw écht inhoudt? Van 2 t/m 4 december 2020 vindt onze notariële business course plaats in Amsterdam. Gedurende drie dagen ga je in teams inhoudelijk aan de slag met een uitdagende casus om onze dynamische notariële praktijk te ervaren. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten waarbij je intensief kennismaakt met ons kantoor en onze notariële collega's.

Allen & Overy: Zoom-in: the Notary Edition

Bij Allen & Overy zit ontdekken, onderzoeken en avontuur in het DNA. Dat moet wel, want onze cliënten komen bij ons met vragen waar het antwoord nog niet op bestaat. We vinden nieuwe oplossingen en creëren precedenten. Teamwork is hierbij key, ook in de notariële praktijk. Benieuwd naar onze notariële praktijk en de medewerkers? Meet the team tijdens Zoom-in: the Notary Edition.

Op donderdag 10 december van 15:30 – 17:00 uur kan je als student Notarieel Recht kennismaken met onze notariële collega’s tijdens een informele zoom-sessie. De verschillende notariële teams, onder leiding van notarissen Joyce Leemrijse, Sophie Roozendaal, Ellen Cramer-de Jong en Leon Hoppenbrouwers, zullen in een interactieve sessie meer vertellen over het werk, de notariële afdelingen binnen A&O en de onderlinge samenwerking. Er zal veel ruimte zijn om vragen te stellen.
 
Voor komend kalenderjaar hebben we nog meerdere stageplekken beschikbaar op ons Vastgoed en Corporate notariaat, dus pak dit moment om al jouw vragen te stellen en om te kijken of je nader wil kennismaken met ons notariaat. It’s time!
 
Meld je uiterlijk vrijdag 4 december 2020 aan via onze website www.werkenbijallenovery.nl door je cv te uploaden. Neem voor meer informatie contact op met Esmee Put (Recruiter) via esmee.put@allenovery.com / 020 674 1603.

Ploum Digital Drinks

Heb jij altijd al willen weten waarom het logo van Ploum een panter is? Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Ploum? Schrijf je dan in voor onze Digital Drinks – Holiday Edition en ontvang een leuke verrassing! Tijdens deze digitale borrel maak jij kennis met twee advocaten of kandidaat-notarissen in een online privé meeting. Zij vertellen jou graag meer over Ploum en zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden! In deze speciale Holiday Edition trekken wij onze leukste kersttrui aan, jij ook?

HVG Law Talk

Tijdens het HVG Law Talk Event op 7 januari, krijg je de kans om met kantoorgenoten uit al onze expertises kennis te maken. Hierdoor ontdek je dat er binnen HVG Law vele paden zijn die je als young professional kunt bewandelen op de weg naar succes! Door in gesprek te gaan met kantoorgenoten uit onze HVG Law praktijk, zul je meer te weten komen over welk pad het beste bij jouw past.

De Nederlandsche Bank: Juridische inhousedag

Wil je weten wie Klaas Knot adviseert in de coronacrisis? Of wie zorgt voor waterdichte contracten bij de verhuizing van het goud? Benieuwd wat de rol van DNB is in de strijd tegen financieel economische criminaliteit? En ben je nieuwsgierig naar de gevolgen van corona voor het toezicht door DNB op financiële instellingen?

Stibbe Talks

Sta jij op het punt om een master te kiezen die goed past bij jouw interesses? Vind jij het lastig om te bepalen welke praktijkgroepen hierbij aansluiten? Ben je nog in de oriënterende fase of ben je er al uit welke master je gaat doen maar wil je juist meer weten over de achtergrond van onze advocaten? Meld je dan aan voor Stibbe Talks: hoe maak ik mijn digitale masterkeuze!

Bird & Bird: Legal Delivery

De huidige situatie maakt het voor ons lastig om grote groepen studenten op kantoor te ontvangen. Maar we delen, ook in deze tijd, graag onze kennis over nieuwe technische trends en de consequenties die deze ontwikkelingen hebben op het recht.

Loyens & Loeff: Case Fondue

Zit jij in het het derde of vierde jaar van de studie fiscaal recht of fiscale economie? En ben jij benieuwd naar de fiscale praktijk van Loyens & Loeff? Meld je nu aan voor de Case Fondue!

Houthoff Masterclass Notarieel

Meld je dan aan voor onze tweedaagse Houthoff Masterclass Notarieel op 11 en 12 februari 2021!
 
Met ruim 50 (kandidaat-)notarissen is het notariaat van Houthoff een van de grootste van Nederland. De notariële praktijk van Houthoff is een mix van Hollandse nuchterheid en een internationale focus. Ons notariaat bestaat uit praktijkgroepen gericht op zowel ondernemingsrecht als vastgoed die allebei veel samenwerken met advocaten en belastingadviseurs. 

BarentsTheeKrans

Wil jij BarentsKrans beter leren kennen? 

Nysingh: Vraag het de Mr.

Wil jij weten hoe de toeslagenaffaire voorkomen had kunnen worden? Wat ging er mis bij coronatest.nl? Wat zijn de gevolgen van 5G en onze privacy? Advocaten Carola van Andel en Maarten van Nijendaal beantwoorden graag al jullie vragen in het kader van privacy en regelgeving. Ben je student en wil je ook deelnemen aan dit online event? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar teamhr@nysingh.nl

Bird & Bird: Virtual Coffee Break Tax & Notariaat

De bijzondere en uitdagende tijden waarin we verkeren leiden tot nieuwe en creatieve vormen van digitale communicatie. Scholen geven online les, ouderen leren hoe ze via skype in contact blijven met hun geliefden.

Pels Rijcken: Virtuele mr. Z

Onze masterclass mr. Z zal dit jaar digitaal plaatsvinden op donderdag 18 en vrijdag 19 maart 2021. In deze editie ga je in een virtuele omgeving met je team aan de slag met een fictieve, maar realistische casus. Naast de inhoudelijke invulling is er uiteraard ook tijd voor ontspannende momenten waarbij je verschillende kantoorgenoten ontmoet. 

DLA Piper: Talent Class

Ben jij benieuwd naar DLA Piper? Studeer jij rechten en zit je in het derde jaar van je bachelor of ben je bezig met je master? Meld je dan aan voor de Talent Class van dinsdagmiddag 6 april tot vrijdagmiddag 9 april a.s. De Talent Class staat ook open voor notariële en fiscale studenten.

Bird & Bird: Legal Delivery

De huidige situatie maakt het voor ons lastig om grote groepen studenten op kantoor te ontvangen. Maar we delen, ook in deze tijd, graag onze kennis over nieuwe technische trends en de consequenties die deze ontwikkelingen hebben op het recht.

Bird & Bird: Virtual Coffee Break TIME

De bijzondere en uitdagende tijden waarin we verkeren leiden tot nieuwe en creatieve vormen van digitale communicatie. Scholen geven online les, ouderen leren hoe ze via skype in contact blijven met hun geliefden.